Nagrade radnicima koji na posao dolaze biciklom

Svi zaposleni u Gradskoj upravi Banjaluka koji su u proteklom perioda na posao dolazili biciklom su novčano nagrađeni, a troje najboljih su osvojili vaučer u vrijednosti od 400 KM.

Naime, nagrade u vidu vaučera, zaposleni će moći utrošiti na kupovinu novog bicikla ili dodatne opreme.

“Prva tri mjesta, koja su prema evidenciji Komisije, najviše koristili bicikl su posebno nagrađeni, a ostali radnici koji su učestovali u ovom takmičenju će dobiti podsticaj u vrijednosti od 100 KM”, kazali su u banjalučkoj Gradskoj upravi.

Nagrade zaposlenima uručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković, koji je istakao da je cilj ove ideje da svojim primjerom mijenjamo svijest i radimo na uspostavljanju potpuno drugačije kulture saobraćaja u gradu.

“Možda je ovo mala stimulacija, ali mnogo važnija je njena suština, a to je da su nagrađeni radnici koji su u proteklom periodu u svoju svakodnevicu uveli nove navike,a i svojim primjerom promovisali drugačiju kulturu saobraćaja, zdrav život i zaštitu životne sredine kroz smanjenje upotrebe motornih vozila”, kazao je Stanivuković.

Ovom prilikom je pozvao i druge javne institucije i javna preduzeća kako bi napravili temelje jedne nove zdravije kulture saobraćaja u gradu, a sve u cilju smanjenja gužve i zaštite životne sredine.

“U namjeri da se promoviše upotreba bicikala kao prevoznog sredstva postavljeni su držači za bicikle na više gradskih lokacija, a u narednom periodu u planu je izgradnja biciklističkih staza u dužini od deset kilometara”, istakao je Stanivuković.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: