Nagrada za najbolji dokumentarni film ”Ljepota krajnosti”

Na nedavno održanom, trećem internacionalnom festivalu turističko- ekološko dokumentarnog filma „VRMDžA FEST 2019“ u Srbiji, nagradu za najbolji turistički filmu filmskoj produkciji dobio je autor Branko Lazić za film “Ljepota krajnosti” u produkciji RTRS-a.

Film je snimljen 2018 u kanjonu Tijesno pored Banjaluke za vrijeme održavanja festivala „Dril end čil“ u organizaciji penjačkog kluba Ekstrimo. Ovo je priča o mladim ljudima iz cijelog svijeta koji dolaze na ovaj festival i na visini od nekoliko stotina metara uživaju u avanturi prelaska kanjona na trakama koje su razapete između njegovih vrhova.

Međunarodni stručni žiri u sastavu: Bernardin Modrić, reditelj iz Rijeke i direktor “Histori Film Festivala”, Dejan Dabić, filmski kritičar iz Niša i Saša Đorđević, novinar agencije Beta odlučili su da je film o nesvakodašnjem penjačkom festivalu „Dril end čil“ najzanimljivija filmska produkcija na festivalu ove godine.

Ekipu filma čine snimatelji Danijel Pavlović i Dejan Račić, montažer Vedran Marić, producent Aleksandar Šević i režiser Branko Lazić.

Film je ušao u zvaničnu selekciju još tri međunarodna festivala turističko-
avanturistkih filmova i očekuje ga zanimljiv festivalski život.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: