Na svadbi žrtvu ubo nožem u oko, osuđen na četri i po godine zatvora

Banjalučanin Aleksandar Miletić (29) osuđen je danas u Okružnom sudu Banjaluka na četiri godine i šest mjeseci zatvora za pokušaj ubistva Siniše Blagojevića (32) na svadbi u Motikama kod Banjaluke u julu 2021. godine.

U istom predmetu, Strahinja Arambašić (29) je osuđen na dvije i po godine zatvora za nanošenje teških tjelesnih povreda Blagojeviću, dok je protiv Anđela Miletića (25) koji je takođe optužen za krivično djelo teška tjelesna povreda, razdvojen postupak.

Prema ranijim tvrdnjama njegove odbrane, on je bio u Srbiji gdje se liječio u kliničkom centru zbog povrede noge, a sudu nije dostavio nikakvo obavještenje o napuštanju zemlje niti promjeni adrese.

Oštećeni Blagojević rekao je danas da nije zadovoljan presudom i da je očekivao veću kaznu, te je najavio da će se žaliti Vrhovnom sudu RS.

Kobni događaj se desio na svadbenom slavlju u jednom salonu u Motikama kod Banjaluke, kada je Miletić žrtvu ubo nožem u oko.

U optužnici se navodilo da je Aleksandar Miletić “bez povoda i razloga” verbalno napao Blagojevića, inače pripadnika Oružanih snaga BiH.

“Prijeteći mu je rekao: ’Šta gledaš, kao da nikad nisi vidio žensko. Zaklaću te’“, stoji u optužnici aludirajući na poglede usmjerene ka svojoj djevojci.

Dodaje se da je nakon toga naglo ustao od stola i držeći u ruci nož od escajga krenuo ka stolu za kojim je sjedio Blagojević, u čemu su ga spriječili drugi gosti. Miletić je zatim ponovo ustao i došao do Blagojevića i nožem ga ubo u desnu oko, svjestan da mu može prouzrokovati smrtonosne povrede.

Blagojević je zadobio prelom zida očne duplje “sa trajnom i znatnom posljedicom gubitka funkcije oka”.

„Dok je oštećeni povrijeđen ležao, prišli su mu Anđelo Miletić i Strahinja Arambašić i zajedno sa Aleksandrom Miletićem zadali mu više udaraca rukama i nogama po glavi i tijelu, nanijevši mu teške povrede u vidu nagnječenja mozga sa krvarenjem u lobanjskom prostoru”, precizirano je optužnici.

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: