Na saslušanju zbog krađe “Putinove” rakije

Više javno tužilaštvo u Kraljevu je saslušalo osumnjičenog Raška Savićevića (53) iz Ivanjice zbog nestanka veće količine rakije iz destilerije „Savićević rakija“.

Ovaj slučaj je prije dvije godine izazvao pažnju medija jer je destilerija prije sedam godina počela da izvozi na tržište Rusije i otpočela saradnju sa Upravom poslova predsjednika Ruske Federacije. Inače destileriju u Ivanjici je otvorio dojučerašnji žitelj Banjaluke koji je prerselio u Srbiju.

Osumnjičeni Raško Savićević je četiri sata saslušavan na okolnosti slučaja u kojem je negirao krivicu, ali je, kako navode upućeni u slučaj, po prezentovanju materijalnih dokaza davao nelogične odgovore.

Nestala količina rakije iznosi oko 2000 litara, kao i količina staklene ambalaže za istu. Prodajna vrednost ove količine u Moskvi iznosi oko 60 000 evra.

Saša S., prokurista destilerije je u tužilaštvu izjavio da smatra da je osumnjičeni Raško Savićević u saradnji sa još nekim osobama prisvajao rakiju iz destilerije, te istu prodavao nekim ugostiteljskim objektima u Ivanjici i Beogradu, za šta su policiji i tužilaštvu prezentovani dokazi, a naveo je da je policija je u istrazi sakupila mnogo dokaza i ispitala veliki broj svjedoka i osumnjičene. Takođe je izjavio da je, prema nezvaničnim saznanjima, osumnjičeni Raško Savićević imao već dva slična slučaja pronevere u firmama u kojima je ranije bio radno angažovan, preduzeću „Špik“ i kafeu „Aleksandar“ u Ivanjici.

Advokat Sretenka Bulić-Prokić koja zastupa oštećenu destileriju „Rakija Savićević“ je saopštila da je pred Višim javnim tužilaštvom u Kraljevu, u postupku preduzimanja dokaznih radnji protiv osumnjičenog R.S. iz Ivanjice, dana 16.03.2021. godine saslušan osumnjičeni, a koji je bio jedini zaposleni u destileriji u vreme kada je utvrđen manjak rakije i ambalaže u vrednosti od više miliona dinara.

U postupku su saslušani i zastupnik oštećenog, kao i svedoci koji imaju saznanja o konkretnom krivičnom delu nestanka rakije i ambalaže iz destilerije „Rakija Savićević“. Osumnjičeni je saslušan imajući u vidu da postoji osnova sumnje da je učinio krivično delo pronevera u obavljanju privredne delatnosti za koje je, zbog visine pribavljene protivpravne imovinske koristi, zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Advokat je izjavio i da smatra da je u dosadašnjem postupku, od strane policije i tužilaštva prikupljeno dovoljno dokaza, na osnovu kojih će tužilaštvo nastaviti dalje postupanje, u skladu sa zakonom.
Izvor: Vostok

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: