Na raskrsnici kod “Kramara” izgraditi kružni tok

Na raskrsnici kod Kramara u periodu od dvije godine dogodilo se 13 saobraćajnih nezgoda u kojima su poginule dvije osobe, dok su dvije osobe teže povrijeđene, a 24 lica su imala lakše povrede. Na osnovu ovih podataka jos 2017. godine raskrsnica je i zvanično proglašena opasnim mjestom.
-Demokratski narodni savez Banjaluka je bezbjednost u saobraćaju definisao kao jedan od svojih prioriteta. Svaki čovjek i svaki život nam je važan i zato insistiramo na realizaciji svih projekata koji će dovesti do smanjenja broja saobraćajnih nezgoda – istakao je Gavrilo Kerkez član Gradskog odbora DNS Banjaluka.

Rješenje ovakvih problema uvijek mora biti oslonjeno na mišljenje struke i zahvalni smo gospodinu Nešicu i JP “Putevi Republike Srpske” na efikasnosti kada je u pitanju izrada projektne dokumentacije i pronalaženje sredstava za realizaciji projekta rekonstrukcije ove raskrsnice poručio je Kerkez.

U okviru Gradske uprave mi ćemo preko naših ljudi, prije svega preko odbornika Ljube Ninkovića, maksimalno ubrzati realizaciju ovog projekta za koju je neophodno rješiti imovinsko pravne odnose sa Gradom Banja Luka, sve u cilju što bržeg izdavanja gradjevinske dozvole – poručuju iz DNS Banjaluka.
Rekonstrukcijom ove važne komunikacione tačke i izgradnjom dvotračne kružne raskrsnice broj saobraćajnih nezgoda, a onda i broj poginulih i povrijeđenih će se značajno smanjiti, a uz to ćemo obezbijediti brži protok saobraćaja.

Rješavanje problema ljudi je politika DNS, to je politika koja se bori za život – zaključili su iz banjalučkog DNS.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI