Na otvaranju 3. festivala književnosti “Imperativ” promocija knjige o Banjaluci

Promocija reizdanja knjige “Banjaluka u putopisima, zapisima i legendama” autora Mate Džaje , otvaranje izložbe “Sto knjiga o Banjaluci” i program posvećen radu književnika Bekima Sejranovića obilježiće otvaranje Trećeg festivala književnosti “Imperativ“ 15. jula u Banskom dvoru – Kulturnom centru.

Promocija knjige koja je pogled na ljepotu i istoriju Banjaluke i Krajine, te njenih stanovnika kroz oči velikih francuskih, ruskih, engleskih, njemačkih, turskih i naših putnika i putopisaca i otvaranje izložbe monografija održaće se u 18:00 časova u Velikom izložbenom salonu Banskog dvora. Ovi događaji organizovani su u saradnji sa Antikvarijatom “Ramajana”.

Veče posvećeno književnom radu Bekima Sejranovića biće održano u 20.00 časova u Koncertnoj dvorani Banskog dvora. O Bekimu, koji je bio jedan od osnivača Udruženja za promociju i popularizaciju književnosti „Imperativ“ i umjetnički direktor ovog Festivala razgovaraće novinar i književni kritičar Đorđe Krajišnik i Ivan Bevc, direktor Izdavačke kuće „Booka“ iz Beograda. Tokom večeri publika će biti u prilici da pogleda snimak na kojem Bekim čita jednu od posljednjih priča koju je napisao “Miss misery na otoku Susku”.

*Sajamski dio Festivala biće otvoren 15. jula u 17.00 časova. I ove godine, tokom festivalskih dana, posjetioci će moći obići štandove najznačajnih izdavača iz regiona, ali i iz Banjaluke u periodu od 10.00 do 20.00 časova. Pored aktuelnih izdanja, izdavači su pripremili i povoljne sajamske cijene.

Zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za svaki programski sadržaj je ograničen na 50 posjetilaca. Obavezno je nošenje maske i dezinfekcija ruku na ulazu u Banski dvor.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: