Most na koji se skreće pod uglom od 90 stepeni!

default

13. jula smo bili svjedoci otvaranja mosta u Srpskim Toplicama, za koji bih lično volio da znam ime arhitekte i mislim da će daj most biti dobra porukama budućim studentima iz cijelog svijeta, da vide kako ne treba da se radi i da vide gdje je postavljen most.

Prije mnogo godina se govorilo da će istočni tranzit ići iznad tadašnje tvornice obuće Bosna, današnje Beme i da će taj most biti napravljen više Alibabe. Međutim, neko je taj most „odvukao“ gore gdje mu nije mjesto. To je most koji direktno izlazi na zapadni tranzit, na koji se ulazi sa desne obale Vrbasa pod uglom od 90 stepeni, koji nije napravio prilaz za lica sa posebnim potrebama , što je zakonska obaveza, a i za roditelje sa dječijim kolicima kojima je za prelazak potreban taj prilaz, a vidim da su i biciklisti nezadovoljni.

To je most koji treba izbjegavati, jer je izuzetno rizičan i nepregledan silazak sa tog mosta i s jedne i druge strane. Glupo je reći da nam mostovi ne trebaju, mostovi nam trebaju, ali taj most je čista jedinica po pitanju bezbjednosti i po pitanju nas vozača.

Svaki put kad tuda prođem kažem koja ovo …. napravi i tolike narodne pare baci u vjetar.
To je jedini most koji direktno izlazi na tranzitni put, gdje su brzine veće, udara direktno na pumpu i ne vjerujem da kamioni mogu tu da se kreću zbog skretanja.

Jednostavno, što kaže učitelj- čista jedinica, sjedi dole.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: