Na Kastelu otvaranje izložbe kostima i rekvizita iz serije Nemanjići

U Kamenoj kući na Tvrđavi Kastel večeras u 19 časova svečano će biti otvorena izložba kostima, rekvizita i slika scenografije iz serije “Nemanjići – rađanje kraljevine”.

Autor izložbe je Petar Đinović, direktor galerije RTS-a, a izložba će biti otvorena u sklopu viteškog festivala “Kastrum”, koji od 1. do 3. juna organizuju “Čuvari koplja Svetog Georgija”.

– U trodnevnom festivalu učestvovaće oko stotinu vitezova iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Poljske i Mađarske. Biće mnogo interesantnih dešavanja za djecu, dosta viteških radionica, bohort borbe, turnir u streličarstvi i u mačevanju, kao i sajam starih zanata – rekao je Goran Vuk Mećava, starješina viteškog reda “Čuvari koplja”.

Festival počinje sutra simboličnim vjenčanjem kralja Stefana Dragutina i mađarske princeze Kataline Arpad kod Hrama Hista Spasitelja u 18 časova, nakon čega će se defile vitezova zaputiti do Kastela.

Nakon svečanog otvaranja, građani će na tvrđavi moći uživati u besplatnom koncertu etno grupe “Trag”.

Festival oba dana vikenda vrata otvara od 10 časova, kada će biti organizovane viteške radionice, a tokom dana i turniri. U subotu veče najavljen je i nastup beogradskog ansambla “Renesans”, a festival završava 3. juna u 17 časova.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: