Na jednom mjestu sve informacije o predstavama banjalučkih pozorišta

U Narodnom pozorištu Republike Srpske predstavljena je aplikacija „BL Teatar“ pomoću koje korisnici mogu pratiti dešavanja u svim banjalučkim pozorištima te rezervisati karte za predstave.

„BL Teatar“ donosi sve informacije o terminima predstava, najave premijera te opise za svaku pojedinačnu predstavu koja je na repertoaru, a ono što je najvažnije jeste da ćete pomoću nje moći rezervisati karte za predstave u svega par jednostavnih koraka.

Aplikacija uključuje sva aktivna pozorišta na teritoriji grada Banja Luka – Narodno pozorište RS, DiS teatar, Dječije pozorište RS, Gradsko pozorište Jazavac, Nevid teatar i Banjalučko studentsko pozorište.

Iz kompanije „Prointer“, koja stoji iza aplikacije, poručuju da je veliko zadovoljstvo biti pokretač ovakvog projekta koji će, kako se nadaju, pojednostaviti način na koji građani dolaze do informacija o predstavama, olakšati rezervaciju karata i tako privući nove posjetioce.

„Ono što nam je posebno drago jeste i to da su sva pozorišta jednoglasno prihvatila ovu ideju i zajedno sa nama učestvovali u izradi aplikacije. Cilj je bio da udruženim snagama poklonimo našem gradu nešto što će građanima približiti kulturnu ponudu na jedan moderan i intuitivan način. Nadamo se da će BL Teatar aplikacija umnogome doprinijeti promociji ali i povećanju posjeta banjalučkim pozorištima“, rekli su u Prointer-u.

Umjetnički direktor Narodnog pozorišta Republike Srpske Aleksandar Stojković, rekao je da je NPRS sa velikim zadovoljstvom učestvovalo u ovom projektu nakon što im je predstavljena ideja.

„Narodno pozorište Republike Srpske se sa zadovoljstvom uključilo u projekat BL Teatar koji našoj publici omogućava još jedan kanal komunikacije u pogledu rezervacija ulaznica za naše predstave. Aplikacija je odlično koncipirana, pregledna, intiutivna te je kao takva jednostavna za korišćenje najširem opsegu potencijalne pozorišne publike.“, rekao je Stojković.

Prema riječima Ljubiše Savanovića, organizatora Gradskog pozorišta Jazavac, poseban značaj ovog projekta je i taj što je ujedinio sva banjalučka pozorišta.

„Zahvalio bih se ljudima iz Prointera na saradnji i trudu koji su uložili da ova aplikacija ugleda svjetlo dana. Nadam se da će publika pozitivno reagovati na ovaj zajednički korak svih pozorišta i da će im aplikacija olakšati put do karata za predstave. Posebno me raduje što je ovo projekat koji je ujedinio sva pozorišta i nadam se da neće biti posljednji takav.“, naglasio je Savanović.

Aplikacija je potpuno besplatna, a dostupna je korisnicima Android  i iOS uređaja. Sve detalje i linkove za download aplikacije korisnici mogu pronaći na stranici blteatar.com.

Kako rezervisati predstavu pomoću BL Teatar aplikacije

Prema riječima ljudi iz Prointera aplikacija je u potpunosti orijentisana repertoarima banjalučkih pozorišta a sve je podređeno jednostavnoj i brzoj rezervaciji karata.

Postoje tri načina da saznate informacije o predstavama – odabirom željenog pozorišta na čijoj stranici će vam se prikazati sve aktuelne predstave, odabirom kalendara na kojem ćete dobiti obilježene termine kada se u nekom od pozorišta igraju predstave te na stranici Premijere gdje možete vidjeti termine svih predstojećih premijernih izvođenja.

Nakon što odaberete predstavu koja vas interesuje, sve što treba da uradite jeste da kliknete na dugme Rezervacija, zatim popunite podatke u formularu, odaberete datum i to je to. Potvrda o rezervaciji će vam doći na mail koji ste unijeli u formularu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: