Muzej RS: Otvaranje izložbe „Otključaj svijet iluzije i nauke“ 20. aprila

Otvaranje izložbe „Otključaj svijet iluzije i nauke“ će biti održano povodom Dana Grada, 20. aprila, 2018. godine u 19.00 časova u Banjoj Luci.

U postavci ove izložbe koja na sasvim novi način prikazuje fascinantni svijet nauke i iluzija, poljuljaće se povjerenje posjetilaca u spostvena čula, naučene doživljaje i percepciju svijeta oko nas. Postavka je osmišljena kao intrigantna prilika za učenje kroz otkrivanje, aktivno učestvovanje i neposredan kontakt s naučnim izazovima.

Preko 20 eksponata, kroz zabavne i atraktivne iluzije, edukovaće posjetioce o vidu, percepciji, ljudskom mozgu i nauci, čime će moći bolje razumijeti zašto njihove oči vide stvari koje mozak ne razumije.

Posjetilac će se susresti sa eksponatima poput krive sobe, sobe ogledala, kaleidoskopa, zoetropa, holograma, foto iluzija, kao i didaktičko-logičkih igračaka i sl. Posjetioci će biti u prilici da osjete snagu centrifugalne sile, provjere svoj osećaj za ravnotežu i dožive optičke varke, što će im omogućiti da na neposredan način saznaju nešto više o naučnim principima.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: