MSURS poziva umjetnice da predstave svoje radove

Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske (MSURS) poziva umjetnice da u okviru prodajne izložbe Ženski bazar u Galeriji Plus predstave svoje radove.

Javni poziv se odnosi na umjetnice koje stvaraju u okviru likovne, vizuelne i primijenjene umjetnosti, da do 28. februara donesu svoje radove u Galeriju Plus za izložbu prodajnog karaktera koja će se realizovati od 8. marta do 27. maja 2019. godine.

„Činjenica je da tržište umjetničkih djela na prostoru BiH nije razvijeno i da mnoge žene koje se deklarišu kao samostalne umjetnice nemaju mogućnost da žive od svog rada, niti da ga na adekvatan način prezentuju publici i ponude na prodaju. Ova izložba ima za cilj da potencira pitanje umjetničkog tržišta, pozicije žena unutar njega, načine promocije i prodaje radova ženskih autora i poboljšanje njihovog statusa“, saopštili su iz Muzeja i dodali da je izložba dio projekta Percepcije koji se realizuje u saradnji sa British Council-om u okviru koje će biti predstavljene najznačajnije britanske umjetnice zajedno sa djelima umjetnica iz kolekcije MSURS.

Radove je potrebno dostaviti u Galeriju Plus, Srpska ulica 10 – 12, u periodu od 12 do 16 časova.

Svi radovi dospjeli putem Javnog poziva biće selektovani od strane stručnog tima kustosa MSURS i izloženi u okviru izložbe Ženski bazar u Galeriji Plus

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI