MRVICE najavljuju “Ljubičasti novembar 2018” prikupljaju se sredstva za krevetiće

Udruženje roditelja prijevremeno rođene djece u Republici Srpskoj “Mrvice” organizovaće niz aktivnosti kojima želi podići svijest javnosti o prijevremenom porodu. Članovi ovog udruženja pozivaju javnost da podrži sve njihove akcije koje imaju veliki humanitarni značaj.

Udruženje “Mrvice” sada već tradicionalno organizuje manifestaciju “Ljubičasti novembar”. Prva od aktivnosti koju organizuju je humanitarno veče koje će se održati 01.11.2018. godine u hotelu “Jelena” u Banjaluci. “Ove godine želimo prikupiti sredstva za kupovinu toplog krevetića za neonataološko odjeljenje u UKC RS. Samo mame koje su prošle našu priču znaju koji je značaj ovog krevetića nakon što bebe izvade iz inkubatora. Trenutno na našoj klinici postoji samo jedan stari, dotrajali topli krevetić i zato nam je želja da ga što prije zamjenimo”, izjavila je Danka Mirjanić, predsjednica Udruženja.

Karte za humanitarno veče, koje koštaju 20KM, su već u prodaji i svi koji žele da ih kupe mogu se javiti na broj mobitela 065 935 409 ili putem facebook stranice Udruženja “Mrvice”.

Ove godine “Ljubičasti novembar” će biti zaista poseban. Najbolja “newborn” fotografkinja u BiH, Lenka Keleman, provela je sedam dana da neonatološkim odjeljenjima UKC RS i fotografisala je neke od najtežih prizora koji prate prijevremeno rođene bebe u prvim danima njihovog života. Ove, kao i fotografije sada već odraslih Mrvica biće prikazane na izložbi 17. novembra kada se i obilježava Međunarodni dan prijevremeno rođenih beba. Neke od ovih fotografija će javnost moći vidjeti i na bilbordima u Banjaluci i Istočnom Sarajevu. Pored fotografija biće prikazan i humanitarni broj čijim pozivom će građani moći da doniraju 1 KM za kupovinu krevetića.

“Želja nam je da što više približimo javnosti priču o prijevremeno rođenim bebama jer tek tada će javnost moći shvatiti kolika pomoć im je potrebna u prvim danima života. Njihovo zdravlje i razvoj, na početku, mnogo ovise o opremi kojom neonatološka odjeljenja raspolažu i zato nam je bitno da pomognemo u kupovini medicinske opreme” izjavila je Mirjanićeva.

Ovo su prve od aktivnosti koje će “Mrvice” organizovati u novembru, a uskoro će ovo udruženje objaviti cijeli program za novembar u kojem će predstaviti veliki broj aktivnosti za svu prijevremeno rođenu djecu i sve ostale građane.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: