“Mozaik prijateljstva” pokreće humanitarnu akciju – nabavka hljeba za siromašne sugrađane

Zabrinuti tim udruženja “Mozaik prijateljstva” pokreće novu humanitarnu akciju – nabavka hljeba za siromašne sugrađane.

Pozivaju sve ljude dobre volje da za javnu kuhinju “Obrok ljubavi” doniraju hljeb kako bi se sve ugrožene porodice i penzioneri koji im se javljaju svaki dan bili nahranjeni.

Napominju da je teška situacija kulminirala.

– Nalazimo se u skoro bezizlaznoj situaciji pa pokrećemo novu akciju “Kad kupimo jedan hljeb za sebe kupimo bar još pola za nekoga ko ga nema” jer smo došli do momenta kad imamo toliko korisnika, a svakim danom sve ih je više zbog trenutne teške situacije, da moramo ljude vratiti sa šaltera bez korice hljeba- kažu iz udruženja.

Napominju da svaki taj trenutak često preživljavaju sa suzama u očima jer imaju jako puno porodica sa djecom koja nisu kriva za ovo stanje.

– Imamo jako puno bolesnih i starih ljudi koji su svoj radni vijek pošteno odradili a sad nemaju od čega da žive. Ne možemo vam opisati kada vidite te nevine dječije okice ili drhtave ruke starca ili starice a vi u tom momentu nemate ni hljeb da mu date. Taj osjećaj tjeskobe u srcu ne možemo vam prenijeti riječima, to cijeli naš tim svaki dan proživi- pričaju humanitarci.

Uporedo sa ovim apelom, iz “Mozaika” mole i vlasnike pekara da se odazovu i postave kutije ili vreće u koje će građani stavljati kupljeni hljeb.

– Ne dozvolimo da nam siromašni sugrađani gladuju, spasimo ih koricom hljeba, učinimo naš grad boljim i humanijim mjestom. Hvala vam od srca- zaključuju iz “Mozaika”.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: