Momo Kapor dobija svoju ulicu u Banjaluci

Po Momi Kaporu, slavnom srpskom književniku, novinaru i slikaru, biće nazvana ulica u naselju Priječani, saopšteno je iz Gradske uprave.

Prijedlog da se nova ulica u ovom naselju nazove po čuvenom umjetniku upućen je u skupštinsku proceduru i o njemu bi trebalo da odluče odbornici na idućoj sjednici gradskog parlamenta. Uz ovaj, na istoj sjednici Skupštine grada, zakaznoj za 6. februar, naći će se i prijedlog da još jedna ulica u Priječanima dobije naziv – Krčmarička ulica.

 

Podsjetimo da je prošle godine ukupno 29 ulica iz naselja: Debeljaci, Karanovac, Ada i Dragočaj, koje su se do sada vodile kao „bezimene“, konačno dobile svoje nazive.

Svoje ulice dobile su Milunka Savić, srpska heroina Velikog rata i žena sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja i Diana Budisavljević, humanitarka austrijskog porijekla koja je tokom Drugog svjetskog rata spasila 15.336 uglavnom srpske djece iz ustaških logora u NDH.

Uz ove, ulice su dobili: Spomenko Gostić, odlikovani najmlađi borac Vojske RS, dr Gavro Vujičić, Milan Janković, akademik Branko Milanović, Risto Kremenović i Uroš Milinković kao najmlađa žrtva ustaškog pokolja počinjenog u Bijelom potoku.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI