“Moja sedmica – moja godina” u Muzeju Republike Srpske

dav

U okviru manifestacije “Dječija nedjelja” koja se održava do kraja tekuće sedmice u Muzeju Republike Srpske, svakodnevni program kolturno-zabavnog karaktera skreće pažnju javnosti na prava djece i na njihove potrebe. Manifestaciju je u ponedjeljak u 12 časova otvorio direktor Muzeja Republike Srpske Miladin Savić, a publici su se obratili zamjenica Ombudsmana za djecu RS dr Nada Grahovac i organizator manifestacije Nataša Nogo, viši muzejski pedagog.
Na programu svečanog otvaranja je prvog dana obilježavanja bio niz muzičkih i scenskih nastupa kojim se do kraja manifestacije predstavljaju dugogodišnji saradnici Muzeja. Učesnici u “Dječijoj nedjelji” 2019. godine su djeca iz Centra za edukaciju „Tvoja Riječ“, USZ Centra za specijalističke usluge “Za majku i dijete”, Centra „Zaštiti me“, Centra za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora, Zavoda za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju „Dr Miroslav Zotović“, Udruženja roditelja djece oboljelih od malignih bolesti „Iskra“,Servis centra „Dajte nam šansu -Zvjezdice“ te učenici iz JU OŠ “Zmaj Jova Jovanović” i iz JU Srednja madicnska škola. Učesnici sa programom “UKLjUČIMO SE SVI U ZDRAVO ODRASTANjE” su “Zdravo starenje”, Udruženje građana “Nova generacija”, Dječiji centar za podršku porodicama, djeci i osobama sa poteškoćama “Dajte nam šansu – Zvjezdice”, NVO “Zdravo da ste” i JU Centar za socijalni rad Banja Luka.

Muzej Republike Srpske ove godine ponovo sarađuje sa JU Centrom za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banja Luka, a Muzej posjećuju djeca iz JU Dječijeg doma “Rada Vranješević”, učenici iz JU Ekonomske škole i djeca iz vrtića “Mali princ”, “Bajka” i “Zvjezdica”.

Tokom svečanog otvaranja manifestacije “Dječija nedjelja”, održani su nastupi učenika Muzičke škole “Opus conmusica – Institut za moderno muzičko obrazovanje”. Učenici su izveli kompozivije na harmonici, klaviru i gitari.

Moto ovogodišnje manifestacije je “Moja sedmica – moja godina”. Organizator manifestacije u Muzeju Republike Srpske je Odjeljenje za obrazovno-pedagoški rad, u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i kutlure RS i Ombusmanom za djecu Republike Srpske.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: