Mladi talenti dobili svoju priliku na takmičenju “Novo Ime”

Drugi mjesec takmičenja za mlade talente „Novo Ime“ iznjedrio je još jedno ime za koje će šira javnost tek da čuje. Od svoje 10. godine ostavlja poetski trag na hartiji, a njegove riječi su se čitale od Banjaluke i Sarajeva do Novog Sada i Niša. Do sada je osvojio pregršt nagrada za svoje stihove, a zahvaljujući projektu „Novo Ime“, njegovo stvaralaštvo će biti krunisano prvom zbirkom pjesama. Njegovo ime je Adnan Selimović i, da, za ovog sedamnaestogodišnjeg gimnazijalca iz Prnjavora ćete tek da čujete.

Uz poeziju u kojoj pronalazi mir, Adnan svoj umjetnički identitet gradi i na „daskama koje život znače“. Već osam godina mladi pjesnik nastupa u gradskom amaterskom pozorištu, tako dokazujući da za mlade umove zaista ne postoje kreativne granice. Glumac i pjesnik u jednom – ne bi trebalo da čudi što se ovakav spoj talenata kroz život vodi porukom: „Svaki dan je novi list, ispiši ga do kraja!“

Pobjedom na „Novom Imenu“, Adnan će ispisati prvu stranicu svog početka na velikoj sceni.

Osim pobjednika, kojeg su izabrali glasovi publike na platformi, stručni žiri projekta, takozvano Vijeće mudraca, odlučilo je da nagradi i dvadesetdvogodišnju Helenu Ostojić, koja ih je, kako kažu, oduševila svojom iskrenom emocijom te netipičnim osjećajem za zvuk. Njena želja je bila da dokaže svima kako saksofon nije samo muški instrument te kako mu mjesto nije samo u džez muzici, no i u drugim bojama zvuka. Sigurno je da će se Helena približiti svom snu kada joj na kućnu adresu stigne njena nagrada – saksofon sa crvenom mašnom.

I Helenin zvuk ćemo, nesumnjivo, uskoro čuti glasno i jasno, a šta je sa ostalim mladim talentima u potrazi za ostvarenjem svojih snova?  Njih i dalje čeka prilika na www.novoime.com. Otkrivanje talenata je tek počelo te nema govora o odustajanju sve dok se svi ne uvjere da nove vrijednosti i mogućnosti nisu na kraj svijeta, no među nama.

Ukoliko imate između 16 i 30 godina te mjesto prebivališta u Republici Srpskoj, možda je baš „Novo Ime“ prilika koju ste čekali. Da li je zaista ovo odskočna daska za sve vaše snove i želje, možete saznati na www.novoime.com ili oficijelnoj Facebook stranici projekta.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: