Mladi banjalučki kuvari se okitili zlatom u Moskvi

Mladi kuvari Njegoš Milovac i Željko Vidović, učenici četvrtog razreda banjalučke Ugostiteljsko-trgovinsko-turističke škole, osvojili su u Moskvi tri prva mjesta na Osmom međunarodnom gastronomskom omladinskom festivalu “Obnavljamo tradicije. Božić”.

Mladi kuvari iz Republike Srpske, uz pratnju mentora Predraga Tošića, osvojili su prvo mjesto kada je riječ o kategorijama u kojima se predstavljalo gostoprimstvo, božićno pecivo, gdje su predstavili božićnu česnicu, te serviranje prazničnog nacionalnog stola, dok su prva mjesta u pripremi hladnih predjela od peradi i ribe osvojile druge škole.

Tošić je rekao Srni da je na takmičenju učestvovala 21 škola iz šest zemalja, među kojima je i Srbija, da su pripremali jela, pokazivali gostoprimstvo, ali i običaje i tradiciju, a kuvari iz Srpske su nosili nacionalnu nošnju sa područja Šipova.
“Dobili smo nove pozive za takmičenja širom Rusije”, rekao je Tošić.
On je dodao da će u narednim danima u Moskvi održati tri master klasa srpske kuhinje, zatim učestvovati u Drugoj međunarodnoj konferenciji kuvara, ali i obići istorijske i kulturne znamenitosti Moskve.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: