Mještani potpisuju peticiju, nedaju zelenilo u Boriku

“Ne damo naš Borik tajkunim,a da grade zgrade i zgrću milione, a nas da ostave bez zelenila, a naselje bez duše.”
Ovim je riječima stanar jedne od najviših zgrada u Kordunaškoj ulici, objasnio zašto je potpisao peticiju protiv izmjene regulacionog plana za Borik. Peticija, koja kruži naseljem, ima jasnu poruku: U Boriku nema mjesta za izgradnju novih zgrada.
Urbanisti banjalučki očigledno misle da ima, pa je planirane izgradnje novih zgrada na zelenoj površini, parkingu, na mjestu na kome se sada nalazi pijaca i na lokaciji ugašene fabrike “Fruktona”.

U pozivu koji potpisuje “Grupa građana naselja Borik”, apeluje se na sve predsjednike Zajednica etažnih vlasnika da u svojim ulazima sakupe što više potpisa za peticiju protiv novog regulacionog plana za Borik.

Da li ste svjesni ako svi ne reagujemo da ćemo ostati bez zelene površine i parking mjesta kojih i nemamo dovoljno u našem Boriku – piše između ostalog u proglasu, koji je osvanuo na zgradama u Kordunaškoj, Beogradskoj i okolnim ulicama.

Uz ovaj poziv nalijepljen je i obrazac za prikupljanje potpisa, kao i kopija regulacionog plana i Javni poziv Gradske uprave zainteresovanima da “dostave svoje prijedloge i sugestije za određena planska rješenja na zemljištima ili objektima, odnosno objektu u njihovom vlasništvu”.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI