Mještani Motika ne žele rušenje mosta, grad traži rješenje

Mještani Motika ne žele rušenje mosta, a Gradska uprava i dalje traži rješenje.

Gradonačelnik Draško Stanivuković održao je sastanak sa mještanima Motika, a kako je kazao jedan od stanovnika MZ Motike za “Nezavisne novine”, nakon gradonačelnikovog već uobičajenog kašnjenja od 40 minuta i pravdanja istog, počela je burna rasprava, zbog koje Stanivuković nije bio oduševljen, te im je rekao da nije ovako nešto do sada doživio.

“Nismo uspjeli ništa dogovoriti jer mi mještani nismo ni za nikakvu opciju rušenja mosta bez alternativnog prelaza za vozila i pješake”, kazao je ovaj mještanin.

Gradonačelnik je, kako kaže, tražio pet-šest dana da sa svojim timom nađe adekvatno rješenje.

“On nam je rekao da nije još dobio odgovor za pontonski most koji su tražili kao jedno od rješenja za prelaz preko potoka”, istakao je mještanin.

Za idući vikend je, kako kaže, zakazan ponovni sastanak u Delfini, kada će Stanivuković doći sa prijedlogom rješenja, a i sa izvođečem radova.

“Mi mještani smo tražili da izvođač radova zbog probijanja roka od 85 dana o svom trošku napravi alternativni prelaz”, rekao je on.

Kako kažu iz Gradske uprave, nakon mnogo godina, ova gradska administracija je odlučila da se posveti navedenoj mjesnoj zajednici.

“Trenutno se radi put u Motikama, a u planu je i izgradnja novog mosta”, potvrdili su oni za “Nezavisne novine”, te dodali da izgradnja mosta zahtijeva i određena odricanja, koja se prvenstveno odnose na rokove i obilaznice, zbog čega mještani negoduju, sa čime su i upoznali predstavnike grada.

“Svjesni situacije i zahtjeva mještana, želja je da se pronađe alternativno rješenje, te će u narednim danima predstavnici Gradske uprave ponovo razgovarati sa mještanima, a sve kako bi dali određene prijedloge i čuli njihove zahtjeve”, pojasnili su oni, te dodali da je gradska administracija novčana sredstva za ovaj most obezbijedila bez kreditnog zaduženja.

Podsjećamo da su mještani MZ Motike izrazili svoje nezadovoljstvo izlaskom na proteste zbog pomjeranja roka za izgradnju mosta i pravljenje alternativnog za pješake u vrijeme radova.

“Nije ispoštovan rok završetka radova, pa nam hoće zatvoriti na 85 dana jedini normalan prilaz do grada, a već smo pola godine odsječeni od grada, brza pošta neće da nam dođe, preuzimamo narudžbe na Petrićevcu, a da ne govorim o dostavljačima hrane koji neće ni da voze u Motike”, kazao je ranije mještanin D.P. za “Nezavisne novine”.

Izvor: Nezavisne

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI