Ministar Popović o novim projektima za bezbjednost najmlađih u saobraćaju

Ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović prisustvovao je danas sastanku koji je predvodila predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, a na kojem je razgovarano o unapređenju informisanosti i edukacije djece i omladine o bezbjednosti u saobraćaju.

Kabinet predsjednika Republike podržao je projekat „Unapređenje saobraćajnog obrazovanja i vaspitanja djece svih uzrasta u Republici Srpskoj“, koji realizuje Agencija za bezbjednost saobraćaja.

Cilj projekta je upoznavanje sa saobraćajnim pravilima mališana predškolskog uzrasta i djece u osnovnim i srednjim školama.

Predsjednica Cvijanović ovom prilikom je istakla da snažno podržava realizaciju ovog, ali i drugih sličnih projekata posebno važnih za najmlađu populaciju stanovništva i njihovu bezbjednost.

Projekat predviđa i edukaciju učitelja, nastavnika i roditelja o bezbjednom učešću u saobraćaju, kao i izradu saobraćajnih poligona u okviru saobraćajnih sekcija.

Sastanku su prisustvovali i ministar unutrašnjih poslova Dragan Lukač i vršilac dužnosti direktora Agencije za bezbjednost saobraćaja Novica Krunić.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: