Ministar Popović i direktor kompanije M:TEL o budućim projektima

Ministar saobraćaja i veza Đorđe Popović razgovarao je danas sa generalnim direktorom kompanije M:TEL Markom Lopičićem o aktuelnim temama u oblasti telekomunikacija i od interesa za kompaniju M:TEL.

Ministarstvo saobraćaja i veza i kompanija M:TEL višedecenijski su dobri partneri kada je u pitanju saradnja u oblasti telekomunikacija.

Na sastanku koji je upriličen povodom razmjene aktuelnih infomacija, razmatrano je, između ostalog, i trenutno stanje u oblasti telekomunikacija, ali i privrede uopšte, a koje je prouzrokovano pandemijom virusa korona.

Razgovarano je o aktuelnim pitanjima koja se tiču poslovanja telekom operatera, a koja će biti postavljena pred Savjet ministara BiH, poput analize tržišta u smislu smanjenja naknade za korišćenje radiofrekventog spektra. Ovaj potez bi ublažio finansijska opterećenja operatera u uslovima pada prihoda zbog novonastale situacije uzrokovane pandemijom, koja je ostavila negativan pečat na kompletnu privredu, te na finansijski sistem kako u svijetu tako i kod nas.

Takođe, razgovarano je i o važnim pitanjima koja se tiču Strategije razvoja širokopojasnog pristupa u Republici Srpskoj i BiH, a koja ima za cilj da ubrza razvoj informaciono komunikacionih tehnologija, te širokopojasne infrastrukture i pristupa internetu velikih brzina.

Generalni direktor kompanije M:TEL Marko Lopičić je ovom prilikom informisao ministra Đorđa Popovića o inicijativi koja će biti upućena Ministarstvu saobraćaja i veza, a u vezi sa visinom takse za polaganje telekomunikacione infrastrukture u putnom pojasu.

Na sastanku je istaknut značaj dobre saradnje Ministarstva saobraćaja i veza i kompanija poput M:TEL-a, jer je dosadašnja saradnja iznjedrila mnoštvo odličnih rezultata i realizovanih projekata zabilježenih u oblasti telekomunikacija u proteklom periodu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: