Milo kozmetika 100% banjalučki proizvod

Blmojgrad portal predstavlja mlade i poduzetne ljude iz Banjaluke. Upoznajte tri djevojke iz grada na Vrbasu i njihov biznis. Pročitajte šta one kažu o sebi i svojim proizvodima.

Kada se vratimo 10 godina unazad, možemo da vidimo videti Miličinu radoznalost usmjerenu ka ljekovitim biljkama i svrstavanjem istih u kozmetičke proizvode. Nakon mnogo učenja i prakse nastala je Milo prirodna kozmetika, ali tek dolaskom Darije I Jelene započinje prava priča.

Da nema Milice Šolaje ne bi bilo ni jednog sapuna. Ona je ta koja je kao veliki poznavalac biljaka napravila kombinacije sapuna za različitu namjenu.

Darija Todić je članica udruzenja “Iskra”, žena oboljelih od karcinoma dojke i prirodna kozmetika ju je počela zanimati nakon oboljenja. Uz Milicu je naučila proces proizvodnje i zajedno sa članicama Iskre podržava Milo. Jelena Đilas je osmislila pakovanja koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim i zaslužna je za izgled i kombinaciju  šumećih kugli.

 Milo se prvi put predstavio Banjaluci 8.marta ove godine, ali je vrlo brzo zahvaljujući dobrim preporukama stekao mnoštvo zadovoljnih korisnika. Kako se  kozmetika  bazira na  maslinovom ulju i na kokosovoj masti,  u proizvodima koje prave, uvrstile si i biljke koje su uzgojene na Mauricijusu.

Iako vole egzotiku Milo ipak preferira takozvane narodne trave, neven, kamilicu i hajdučku travu. Kombinacijom maslinovog ulja i  biljaka poput  klinčića, cimeta, kurkume, ruzmarina, crnog čaja i već spomenutih  nevena i kamilice , sapuni nastaju  hladim procesom  te takav proces sapunifikacije  zahtjeva najmanje mjesec dana sušenje.

Važno mjesto u našim sapunima zauzima aktivni ugalj, glina , kozije mljeko, med i ostali sastojci namijenjeni pilingu vaše kože.  Melem je posebna priča zahvaljujući prirodnom vosku i maceratima od ekstra djevičanskog maslinovog ulja  koji u kombinaciji sa nevenom, kamilicom, hajdučkom travom, kantarionom, ruzmarinom  i smiljem čini čuda za vasu kožu, a kada se macerat od narandže I kokosove masti  spoji,  nastaje lip balm.  Dezodoransi su rađeni na bazi kokosove masti i ne sadrže teške metale, te samim tim nemaju štetno dejstvo na koži. Nestandardni oblik našeg dezodoransa koji se upotrebljava drugačije nego drugi dezodoransi, zahtjeva posebnu upotrebu koju ćete  najbolje individualno odrediti.Sada smo i proširili asortiman, u ponudi imamo pastu za zube koje su napravljene od aktivnog uglja i kokosove masti sa dodatkom klinčića.

Saznajte više

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI