Migrant koji je na policajku potegao pištolj ostaje u pritvoru

Migrantu Adel Gebror (31), iz Alžira, koji je optužen da je nedavno u Jakupovcima kod Laktaša uperio pištolj u policajku, Osnovni sud Banjaluka je produžio pritvor, saznaje Srpskainfo.
Gebror u pritvoru ostaje dok se ne donese pravosnažna presuda, ili najduže 18 mjeseci.

Njegov advokat Bojan Mikanović najavio je žalbu na ovu odluku.

– Sud je optuženom produžio pritvor samo na osnovu hipotetičkih razloga ne navodeći i ne konkretizujući razloge ovakve odluke. Smatram da u konkretnom slučaju apsolutno nema osnovanje sumnje da je optuženi učinio krivično djelo koje mu se stavlja na teret. Poret toga, u konkretnom slučaju nema ni jednog posebnog pritvorskog razloga da bi se optuženom mogao odrediti pritvor, i na ovo rješenje ću uložiti žalbu Okružnom sudu – poručio je Mikanović.

Protiv Gebrora nedavno je podignuta optužnica, koja ga tereti da je prijetnjom oružjem spriječio službeno lice u obavljanju službene radnje.

Prema optužnici, incident se dogodio 17. juna oko 17.30 časova kada je policijska patrola upućena u Jakupovce po dojavi da se u napuštenoj kući krije grupa migranata.

– Obavljajući poslove bezbjednosti, policajci su uočili grupu migranata i uputili se prema njima. Kada su migranti vidjeli policajce, krenuli su da beže – navedeno je u optužnici.
Policajci su se na engleskom jeziku obratili migrantima govoreći „Stop policija“.

-Migranti su nastavili da bježe, a policajka B. P. je potrčala za njima, naglas izgovorajaću na engleskom jeziku upozorenja stanu. Osumnjičeni je tada sa udaljenosti od 20 metara od policajke, glasno izgovorio nepoznate riječi, te je zastao – pojašnjeno je u optužnici.
Dalje se navodi da je tada Gebror se okrenuo prema policajki i iz džepa izvadio pištolj neutvrđene marke.

-Zatim je uz prijetnju upotrebe oružja, pištolj usmjerio prema policajki i na taj način spriječio je u obavljanju njenih poslova – stoji u optužnici.

Policajka je tada izvadila službeni pištolj, repetirala ga i ispalila metak u vazduh. Gebror je tada pobjegao, ali je ubrzo pronađen i uhapšen.

Dokazi
Kao jedan od glavnih dokaza za podizanje optužnice, tužilaštva je cijenilo iskaz policajke, koja je odmah nakon događaja saslušana.

Tom prilikom je na vrlo detaljan način opisala ponašanje migranta, kao i pištolj koji je uočila kod optuženog, a za koji je izjavila da je većeg kalibra, najsličniji CZ.

Dalje se navodi da su i ostali svjedoci izjavili da su jasno čuli kako policajka glasno govori „Ima pištolj, ima pištolj“, te zahtjevala da ga odbaci, nakon čega je ispalila hitac u vazduh.

Identifikovan migrant koji je potegao pištolj na policajku

Uhvaćeni migranti, ispituje se “incident sa pištoljem”

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: