Memorijalni padobranski kup ,,5 zvijezda -2024”

Memorijalni padobrasnki kup ,,Pet zvijezda 2024”, biće održan u periodu 31.05.-02.06.2024. godine na sportskom aerodromu u Zalužanima, u Banjaluci. U padobranskim skokovima na ovom međunarodnom vazduhoplovnom takmičenju učesnici će se takmičiti u kategoriji ,,Skok na cilj”. Ovaj sportski događaj je susret onih koji znaju da je padobranstvo, kao i bilo koji adrenalinski sport uvijek bliski susret sa trenutkom koji je čovjeku nepobjediv. Iako nosi tu vrstu rizika, čovjek pobjeđuje strah osvajaći vrhove, prepuštajući se nebeskim visinama i tako otvara nove perspektive i prostranstva.


Memorijalni kup ove godine, kao i svake do sada je kup sjećanja na pet naših zvijezda, čija imena pominjemo svake godine – pilot Alen Crnalić i padobranci Nemanja Goronja, Stefan Karanović, Nikola Stević i Srđan Kosić.
Vazduhoplovni klub Skydive Banjaluka je uprkos gubitku nastavio da živi i na banjalučkom nebu ispisuje tragove, okuplja region i svijet. Drago nam je što smo dio svjetske zajednice onih koju na ovaj način vole nebo i svjesni smo da je skydiving sve popularniji u svijetu. Mi želimo da tu popularnost širimo kod nas.
Ove godine turnir je, nažalost, bez našeg pilota i nadaleko čuvenog pilota, nedavno preminulog Zlatana Zlaje Crnalića. Tim više imamo snažnu motivaciju da bez najjače karike našeg kluba opstanemo i nastavimo raditi sve za naš sport.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: