Međunarodni dan medicinskih sestara i tehničara

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana medicinskih sestara i tehničara, Grad Banja Luka je na bilbordu u blizini prijedorske petlje odao priznanje i izrazio zahvalnost herojima u bijelim mantilima, koji su se, posebno u vrijeme pandemije virusa korona, svojim nesebičnim zalaganjem i predanim radom borili za ljudske živote.

Udruženje medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske tradicionalno je obilježilo 12. maj kao jedinstven dan u godini kada se skreće pažnja na ulogu medicinskih sestara i tehničara u njezi bolesnih i zaštiti zdravih ljudi.

Predstavnici i članovi Udruženja su, na ulicama Banje Luke, građanima mjerili temperaturu i poklanjali jabuke, koje simbolizuju zdravlje, a podršku ovim aktivnostima u ime Grada Banja Luka dala je i savjetnica gradonačelnika za društvene djelatnosti, Milada Šukalo, koja im se pridružila tokom šetnje kroz centar grada.

Podsjećamo, Međunarodni dan medicinskih sestara obilježava se 12.maja, u čast rođendana Florens Najtingel, žene koja je utemeljila sestrinstvo kao jedno od najhumanijih poziva i koja je ostala upamćena po svojoj borbi za živote drugih.

Imajući u vidu da medicinske sestre i tehničari predstavljaju jednu od najvažnijih karika svakog zdravstvenog sistema i da se u svom radu susreću sa brojnim izazovima, rizikujući sopstvene živote, zasigurno zaslužuju veliko poštovanje i bolje uslove rada, kojima kao društvo trebamo težiti.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI