Međunarodni dan joge u Banjaluci

Međunarodni dan joge biće posebno i svečano obilježen u Banjaluci. Ambasade Indije u Mađarskoj je spremna da proslavi 15. i 16. juna u Bosni i Hercegovini, a 22. i 23. juna u nekoliko mađarskih gradova, Budimpešti, Pečuhu, Segedinu, Debrecinu, Mosumogiorvaru i Gioru.

Generalna skupština Ujedinjenih nacija 2014. godine proglasila je 21. juni Međunarodnim danom joge. U Bosni i Hercegovini obilježava se od 2015. godine, a proslavljena košarkašica Razija Mujanović je Ambasadorica joge.

„Zadovoljstvo mi je promovisati jedan ovakav događaj. Kao sportista uvijek sam težila zdravom načinu života i danas to pokušavam da prenesem na mlade ljude da brinu o sebi i svom zdravlju. Dođite i uživajte u vikendu punom raznovrsnih događaja“, izjavila je Razija Mujanović na istoj manifestaciji koja se održala prošle godine.

Joga je dio drevne indijske kulture koja se punih 4.000 godina prenosi sa učitelja na učenika, objedinjujući fizičke vježbe, disanje i meditaciju. Joga smiruje vaš um i misli kako bi postigli mokshu tj. oslobođenje. Neosporan je doprinos joge i na fizičko zdravlje ljudi.

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: