Medicinska škola ostaje u “Kosmosu”

Ministarstvo prosvjete RS je obezbijedilo 1,4 miliona KM za adaptaciju prostora u zgradi „Kosmosa“ za potrebe Medicinske škole Banjaluka i škola će tu ostati do 2021. godine, a do tada se očekuje trajnije rješenje, poručili su iz ovog ministarstva.

U odgovoru na naše pitanje da li Ministarstvo prosvjete ima rješenje za banjalučku Medicinsku školu, koja već 50 godina nema svoje prostorije, navodi se, između ostalog, da je „ugovor o korištenju prostora  sa „Kosmosom“ potpisan 2008. na deset godina, odnosno do 2021. godine”.

-Zakonom o srednjem obrazovanju definisano je da se sredstva za rad srednjih škola izdvajaju iz budžeta RS, iz budžeta jedinice lokalne samouprave na čijem području se škola nalazi, kao i iz drugih izvora. Sredstva za izgradnju, sanaciju, dogradnju, opremanje i investiciono održavanje srednje škole obezbjeđuju se dijelom iz budžeta Republike Srpske, a dijelom iz budžeta jedinice lokalne samouprave – navode u Ministarstvu prosvete.

Podsjećaju da Ministarstvo zdravlja RS planira izgradnju Medicinske škole u okviru Medicinskog kampusa. Još se ne zna kada će i od kojeg novca Kampus biti sagrađen.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: