Martovske cijene više za 2,8 odsto u odnosu na februar

Cijene proizvoda i usluga koji se koriste za ličnu potrošnju u BiH u martu su u prosjeku bile više za 2,8 odsto u odnosu na februar, dok je godišnja inflacija iznosila 10,2 odsto, objavila je Agencija za statistiku BiH.
Hrana i bezalkoholna pića u martu u prosjeku su bili skuplji za 2,5 odsto u odnosu na februar, alkoholna pića i duvan za 0,2 odsto, odjeća i obuća za 4,2 odsto, stanovanje i režijski troškovi za 1,3 odsto, a namještaj i aparati za domaćinstvo za 0,7 odsto.

U martu, u odnosu na prethodni mjesec, prevoz je poskupio u prosjeku za 10,2 odsto, rekreacija i kultura za 0,5 odsto, obrazovanje za 0,2 odsto, restorani i hoteli za 1,8 odsto, te ostala dobra i usluge za jedan odsto.

Nivo cijena u martu, u odnosu na isti mjesec prethodne godine, viši je za 10,2 odsto.
Hrana i bezalkoholna pića u martu u prosjeku su bili skuplji za 14,8 odsto u odnos na isti mjesec lani, alkoholna pića i duvan za 0,7 odsto, stanovanje i režijski troškovi za 8,3 odsto, namještaj, aparati za domaćinstvo i redovno održavanje kuće za 6,3 odsto, a zdravstvo za jedan odsto.

Prevoz je u martu u odnosu na isti mjesec lani bio skuplji za 24,5 odsto, komunikacije za 0,3 odsto, rekreacija i kultura za 5,2 odsto, obrazovanje za 0,5 odsto, restorani i hoteli za 6,9 odsto, ostala dobra i usluge za 3,7 odsto, dok su odjeća i obuća u prosjeku bili jeftiniji za 5,5 odsto.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI