Marinku Umičeviću nagrada za razvoj sporta BiH

Marinko Umičević dobitnik je značajnog priznanja za razvoj sporta BiH u 2019. godini koju je dobio od „Nezavisnih novina“ i Radio televizije Bosne i Hercegovine koji su bili organizatori 19. po redu “Izbora najboljih sportista i sportiskinja” za godinu koja je na izmaku. Njemu je nagradu uručila Diana Radić, izvršni direktor „Nezavisnih novina“ na svečanoj ceremoniji koja je večeras održana u Sarajevu.

Kao što je navedeno u odluci žirija ovo je priznanje otišlo u pravo ruke, jer je Mairnko Umičević istaknuti sportski radnik koji je mnogo uradio za sport na ovim prostorima. Treba istaći kako pomaže 44 sportska kolektiva u gradu na Vrbasu, a posebno se to odnosi na Košarkaški klub invalida „Vrbas“.

Ovaj klub je poodavno postao zaštitni brend Banjaluke, a osim činjenice da je dominantan na nivou BiH i Republike Srpske već i u regionu u kojem je u posljednjih šest godina osvajao šampionski naslov.

Marinko Umičević volonterski obavlja funkciju predsjednika Rukometnog saveza Republike Srpske, a bio je i predsjednik Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine (sada je potpredsjednik). Rad oba ova Saveza podigao je na mnogo veći nivo, nego što je to bio slučaj prije njegovog dolaska na navedene pozicije.

Pod njegovim rukovodstvom “A” reprezentacija BiH je po prvi put izborila plasman na Prvenstvo Evrope koje će se naredne 2020. godine održati u tri države: Norveškoj, Švedskoj i Austriji.

Priznanje za fer-plej dobio je Darko Savić, direktor ŽRK Borac iz Banjaluke koji je ujedno i predsjednik Nadzornog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske. Nagrada je i ovog puta otišla u prave ruke, jer je ovaj eminentni sportski radnik pomogao preko 30 klubova, kako u vidu sportske opreme: lopte, ljepilo, majice (preko 1.600 dodjelio ženskim i muškim ekipama) isto tako je i novčano podržao rad klubova. Darku Saviću je priznanje uručio Adnan Ljubović, urednik sportskog programa BH televizije.

Za najbolju sportistkinju BiH u 2019. godini izabrana je džudistkinja Larisa Cerić, a za sportistu ateltičar Amel Tuka.

Nagrada za najboljeg sportistu u sportu za invalide pripala je banjalučkom parastonoteniseru Harisu Eminoviću.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: