Marinko Umičević predložen za specijalnu nagradu za doprinos u razvoju i afirmiciji sporta u Banjaluci

Dugogodišnji sportski radnik i privrednik Marinko Umičević predložen je za specijalnu nagradu za doprinos u razvoju i afirmiciji sporta u Banjaluci.

Potpredsjednik Rukometnog kluba Borac i predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske u ostavci bi mogao 22. aprila na Dan grada Banjaluke da dobije specijalnu nagradu za razvoj i afirmaciju sporta

Za nagradu je Umičević predložen od Sportskog društva Borac, koje je u procesu formiranja i koje čini svih 10 klubova sa Borčevim imenom, potvrdio je Nenad Talić iz Кuglaškog kluba Borac, koji je i prvi čovjek Inicijativnog odbora sportskog društva.

“Umičević je sa svojom firmom, zlatni i veliki sponzor svih deset klubova potpisnika inicijative o formiranju Sportskog društva Borac i pored toga, dodatno pomaže veliki broj sportista, pojedinaca i klubova i izvan Borčeve sportske porodice. Banjalučki olimpijac i plivač Mihajlo Čeprkalo je jedan od njih i lično mu se zahvalio za pomoć. Vjerujem da zaslužuje tu nagradu i mislim da je šteta što nema više odgovornih preduzeća i firmi poput njegove jer bi i rezultati na sportskim poljima bili mnogo bolji. Nije realno očekivati da Grad Banjaluka izdvaja više od ovoga dosad, kao ni Vlada Republike Srpske, koja takođe pomaže koliko je u njenoj moći. Nadam se da će njegov primjer slijediti i druge kompanije kad je u pitanju pomaganje sportskih klubova”, izjavio je Talić.

Vladimir Branković, direktor Rukometnog kluba Borac m:tel istakao je da dugi niz godina ima odličnu saradnju sa Umičevićem.

“Otkako sam ja u upravi Borca, Marinko Umičević je pomagao naš rad čak i svojim ličnim sredstvima, energijom, poznanstvima i uticajem, tako da mu RK Borac duguje veliku zahvalnost. Koliko sam informisan pomagao je i pomaže i druge klubove ne samo iz naše sportske porodice. Posebno je zaslužan za rad Košarkaškog kluba invalida Vrbas, jer ih je i okupio i bukvalno finansira kompletan trenažno-takmičarski proces. Samim tim zaslužuje da bude nagrađen od strane Grada, kao čovjek koji je mnogo uložio u razvoj sporta”, podvukao je Branković.

“Obe ruke” za Marinka Umičevića da bude ovogodišnji laureat dao bi i Dragomir Buco Ilić, jedan od čelnika Fudbalskog kluba Krupa.

“Ja sa Marinkom zaista imam i privatno lijepe i korektne odnose. Znam da dugo godina pomaže mnogim sportskim klubovima i pojedincima, a posebno Košarkaški klub invalida Vrbas. Riječ je o čovjeku koji bez imalo sumnje zaslužuje da dobije i veće priznanje od ovog za koje je predložen. Mi u Krupi imamo reklamu njegove firme na stadionu i gajimo vrlo korektne poslovne odnose. Takođe i mi smo njima izlazili u susret, što je i normalno.Nebitno je ko je predložio Umičevića za tu nagradu, ali Krupa će svakako takav prijedlog podržati”, naglasio je Ilić.

Osim Umičevića, za specijalnu nagradu za razvoj i afirmaciju sporta u Banjaluci predloženi su i biciklistički klub BSK Banjaluka i Tanasije Kuvalja, legendarni banjalučki biciklista.

Izvor: Mondo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: