Marinko Umičević o inauguraciji i imenovanjima

Juče sam prisustvovao inauguraciji novog predsjednika Republike Srpske, gospođe Željke Cvijanović koja je svečano položila zakletvu. Smatram da je RS njenim imenovanjem u sigurnim rukama, te da će nastaviti tamo gdje je stao gospodin Dodik.

Danas će imenovati mandatara i time je RS pokazala svoju stabilnost, te u rekordnom roku izabrala organe Narodne Skupštine RS. Ovime se nastavlja kontinuitet dosadašnjeg rada.

Danas će njegova ekselencija Milorad Dodik, srpski član Predsjeništva BiH položiti zakletvu u Sarajevu. Smatram da bošnjački narod ne treba da strijepi i zazire od njega, koji je veliki radnik, ne štedi sebe i druge oko sebe, te se zalaže za boljitak svih nas. Ubjeđen sam da će imati snage da kaže ne (NJET) mešetarima u BiH, to jest ambasadorima, te da će vratiti Centralnu banku građanima BiH, da se najzad riješimo tzv. visokog predstavnika, kao i stranih sudija u Ustavnom sudu. Toga nema ni u jednoj državi na svijetu, čak ni u „Tunguziji“.

Krajnje je vrijeme da BiH krene svojim putem, da se zaustavi odlazak ljudi, da se poboljša životni standard, te da se ukine vojska koja košta 400 miliona maraka.

Ovo je krajnje vrijeme da neko podvuče refu i kaže „hajmo ljudi raditi“.

Milorad Dodik je veliki humanista, dobar čovjek sa istančanim osjećajem za posao, dosljedan borac da se poštuje Dejtonski sporazum pod parolom „tuđe nećemo, svoje ne damo, tuđe poštujemo, svoje cijenimo“.

Poznajući ga lično, očekujem da dolaze bolja vremena. Već u samoj najavi je rekao da se mora boriti da plate dođu na 500 eura, da se smanji PDV na hranu, lijekove, dječiju opremu, što će građani odmah osjetiti.

Čast mi je da večeras prisustvujem na koktelu u čast njegovog imenovanja, koji će biti organizovan u Administrativnom centru Vlade RS u Istočnom Sarajevu.

Neka nam svima bude srećno i uspješno.

Marinko Umičević

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: