Maloljetniku prodavao marihuanu

Protiv Zvjezdana Barjaktarića (22) iz Banjaluke podignuta je optužnica zbog prodaje marihaune, a ono što je posebno otežavajuća okolnost je što je drogu prodavao maloljetniku.

Barjaktarić, iako ima samo 22 godine, stari je policijski znalac i više puta je hapšen zbog različitih teških krivičnih djela.

Optužnica koju je podiglo banjalučko tužilaštvo tereti Barjaktarića da se od 1. juna 2016. do 14. aprila ove godine bavio prodajom droge.

U optužnici je precizirano da je drogu držao radi prodaje, nevolašteno prodavao i prodavao djetetu.

– Zvjezdan Barjaktarić je u periodu od 1. juna do 21. oktobra 2016. godine, pet do šest puta prodao opojnu drogu marihaunu M. A. iz Banjaluke. Drogu mu je prodavao u paketićima po cijeni od 10 maraka – precizirano je u optužnici.

Dalje se navodi, da to nije jedino krivično djelo koje je on počinio.

– Barjaktarić je optužen i da je u periodu od 1. novembra prošle, pa do 14. aprila ove godine prodavao drogu maloljetnom K. D. (17). Optuženi mu je drogu prodao između deset i petnaest puta. Takođe, prodavao mu je marihuanu u paketićima po cijeni od 10 maraka – napisano je u optužnici banjalučkog tužilaštva.

Kod Barjaktarića su 7. aprila ove godine pripadnici Policijske uprave Banjaluke pronašli i oduzeli 41,46 grama marihuane, koju je držao radi dalje prodaje.

Optužnicu protiv Barjaktarića potvrdio je sudija za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci.

Barjaktarić je više puta da sada hapšen zbog raznih krivičnih djela, a u žižu javnosti dospio je i sredinom aprila ove godine, kada je nožem izbo maloljetnika u pabu „Life“ u Banjaluci.

Ovaj incident se desio 14. aprila, kada je poslije svađe nožem ubo maloljetnika u grudi, leđa i nadlakticu, a sve se to desilo u centru Banjaluke.

Poslije ovog napada došlo je i do većeg uznemirenja javnosti u Banjaluci, pa je napadaču zbog toga određen jednomjesečni pritvor.

Nakon toga, Barjaktarić je sklopio sporazum sa tužilaštvom i zbog izbadanja osuđen je na deset mjeseci zatvora.

Barjaktariću je to bio drugi incidnet u kojem je učestvovao u samo nekoliko dana. Policija ga sumnjiči i da je 11. aprila zajedno sa Draganom S.  učestvovao u još jednoj tuči.

Tada je do obračuna došlo u jednom kafiću u banjalučkoj ulici Patre. Oni su se potukli u kafiću, a zatim su izašli ispred, gdje su nastavili razmijenjivati udarce.

Po dolasku policije su uhapšeni i alkotestirani, a utvrđeno je da je Zvjezdan bio pijan. Pod uticajem alkohola bio je i tokom napada u pabu „Life“.

Onesposobili pse

Osim po tučama i poslu sa drogom, Zvjezdan Barjaktarić poznat je i po krađama automobila. U maju prošle godine uhapšen je zbog sumnje da je sa još jednim muškracem učestvovao u krađi BMW-a vrijednog oko 15.000 maraka.

Oni su tom prilikom prvo onesposobili pse ispred kuće u Ulici Jovana Sterija Popovća, a potom ukrali vozilo i pobjegli. Međutim, bjekstvo nije dugo trajalo, već ih je policija pronašla i uhapsila.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: