Majci petogodišnjeg dječaka je potrebna pomoć za liječenje

Udruženje Pomozi.ba pokrenulo je apel za Banjalučanku Milijanu Džajić, majku petogodišnjeg dječaka koja je osuđena na invalidska kolica.
Kako su naveli iz ovog Udruženja, za nju je u funkciju stavljen humanitarni broj 17047, pozivom se doniraju 2 KM, a broj je jedinstven za sve telekom operatere iz BiH.

– Nakon što je u oktobru 2020. godine doživjela moždani udar, Milijana nije mogla govoriti, sjediti, kontrolisati fiziološke potrebe. Sada joj se funkcija govora i pokretnost lijeve ruke vratila, a kako bi opet prohodala treba našu pomoć. Do sada je uz pomoć porodice i prijatelja finansirala liječenje, njen muž i otac su se kreditno zadužili i više nemaju načina za osiguranje novca za njeno daljnje liječenje – kazali su iz Pomozi.ba.
Dodali su da je za nastavak terapija primjenom robotske neurorehabilitacije u Nišu gdje se ova mlada žena trenutno nalazi potrebno 13.090 evra.
Milijani, koja za nekoliko dana puni 36 godina, osim poziva na broj 17047 pomoći možete i donacijama putem web platforme www.pomoziba.org ili standardnih žiro računa Udruženja Pomozi.ba.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI