Magla na putevima

magla

Na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove i jezera jutros je vidljivost smanjena zbog magle. Vozi se po suvom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozorava se i na učestale odrone.
Od danas zakonski je obavezno posjedovanje zimske opreme na putevima u Bosni i Hercegovini.

Na dionici magistralnog puta Konjic-Jablanica izvode se radovi u mjestu Lendava, zbog čega je svakog dana, od 07.30 do 16 časova, saobraćaj regulisan semaforima. Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim dionicama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.
Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima Lukavac-Gračanica (u mjestu Sižje) i Tuzla-Kalesija (u mjestu Miljanovci). Zbog neophodnih radova, obustavljen je saobraćaj na mostu na ilidži (M-5 Stup-Blažuj) i preusmjeren kroz naselje Lužani.
Zbog bojevog gađanja na vojnom poligonu Manjača još danas i sutra od 10 do 18 časova obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Banjaluka-Čađavica, dionici Han Kola-Stričići. Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcem (Han kola-Ledenice-Stričići). Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za putnička vozila.

Izvor: Fena

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI