Ma jok, voli te, samo se pravi!

Banjaluka je dobila tim za pripremu i učešće u programu „Evropska prijestonica kulture 2024. godine” . Tvorac Tima i čitave ideje, Gradonačelnik Igor Radojičić, rekao je, da je tom posebno odabranom Timu primarni zadatak, da radi na pripremi aplikacije Banjaluke  za projekat „Evropska prijestonica kulture 2024. godine“.

Poprilično ambiciozan projekat novog gradonačenika, ali to nije jedini od velikih zalogaja koje je zagrizao. Mnoge želje i ideje prvog čovjeka Banjaluke, napumpane odličnim i u odnosu na njegove prethodnike, poprilično brojnom PR timu, nezahvalno je u samom začetku kritikovati.  Bilo bi zlonamjerno!

Članove Tima, čast izuzecima, čine poprilično istrošene banjalučke face, koje su najbolje rezultate, bez okolišanja, postigle u izvlačenju novca iz Budžeta Republike Srpske i Grada Banjaluka. Jedan član tima posebno se istakao u sakupljanju diploma i borbi za uhljebljenje pri državnoj administraciji.

Ipak kako je naglasio gradonačelnik, riječ je ozbiljnom poslu i Tim će prvo uraditi analizu ukupne kulturne scene u Banjoj Luci, svih institucija i manifestacija.  “Na bazi te analitike, pripremićemo određene prijedloge, doći zajedno do strategije razvoja kulture grada Banje Luke, do aplikacije Banje Luke za evropsku prijestonicu kulture i onda, pod pretpostavkom da naša aplikacija bude prihvaćena slijedi čitav niz zadataka na implementaciji strategije i na razvoju kulture”  – objasnio je gradonačelnik slijed događaja u procesu apliciranja za „Evropsku prijestonicu kulture“.

Nisam zlonamjeran i Timu želim da uspije, da  Moj Grad stavi na mapu Evropskih prestonica, a gradonačelniku ukoliko počne da realizuje sve velike projekte koje je obećao, da vlada gradom i u drugom mandate kada će na red da dođe proglašenje Evropskih prestonica kulture.

Dobronamjerno,  Timu preporučujem da krene sa radom već danas, a da im podsticaj za rad bude fotografija sa sinoć  održane Večeri kamernih kompozicija Vlade S. Miloševića u Kulturnom centru Banski dvor.

Prisustvovalo je tek pedesetak ljudi, svega nekoliko profesora, studenata i učenika sa AUBL i Muzičke škole „Vlado Milošević“, nekoliko banjalučkih umetnika i ljudi koji su organizovali ovaj događaj, a ostatak su činili roditelji i prijatelji muzičara koji su nastupali.

 

 

Fotografije: http://www.banjaluka.rs.ba,  www.blic.rs

 

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: