Lukač o hapšenju pripadnika MUP-a

Kao što sam i najavio na konferenciji prošle sedmice, povodom Kolegija ministra i predstavljanja rada MUP za proteklih šest mjeseci ove godine, da ćemo se obračunati i očistiti svoje redove od nečasnih policajaca i da niko neće biti zaštićen od odgovornosti zato što nosi značku i uniformu to smo i pokrenuli.

Video/Žandarmerija uhapsila policajce

Rekao je ovo ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač povodom hapšenja inspektora Mladena Milovanovića i Miloša Božovića iz Cetinja, kao i još dva policajca.

Kaže da hapšenje koje su pokrenuli u svojim redovima neće se zaustaviti dok u potpunosti ne riješe ulogu bilo koga pripadnika MUP u vezi sa kriminalnim klanovima koji niz godina haraju regionom.

– Iako smo bili svjesni da će to biti velika sramota za našu policiju i da će izazvati negativne reakcije naših građana ni jednog trenutka nismo pomislili da odustanemo ili nešto prikrijemo u vezi uloge naših pripadnika sa kriminalnim klanovima. Njihove kontakte i veze pratimo već duže vrijeme i nećemo odustati od procesuiranja bilo koga službenika ili lica koja su umiješana u pomaganje kriminalcima i kriminalnim klanovima – poručio je Lukač.

On je dodao da je poruka svim građanima da i ovim primjerom dokazuju da policija Republike Srpske ima dovoljno snage i ogroman broj poštenih i hrabrih policajaca koji su spremni da očiste svoje redove od pokvarenih i korumpiranih i to će nastaviti da rade bez obzira koliko bilo bolno i teško jer je povjerenje i bezbjednost građana iznad bilo kog pojedinca, a naročito bezbjednost Republike Srpske koju mora da garantuje MUP RS.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI