Lopov ukrao knjige o Legiji, Čiča Draži, Hariju Poteru i Srbima

Nepoznati lopov opljačkao je štand sa knjigama u strogom centru Banjaluke i ukrao više zbirki čija je ukupna vrijednost procijenjena na više stotina maraka.
Dragoljub Petrović vlasnik štanda sa knjigama, izjavio je za Srpskainfo da je lopov ukrao trilogiju J. R. R. Tolkina „Gospodar Prstenova“, zatim knjige o Hariju Poteru, Miloradu Ulemeku Legiji.

– Među ukradenim knjigama su i one o Draži Mihailoviću, ali najskuplja je bila ona od izdavača Katena Mundi o nacionalnom identitetu Srba. Vrijednost te knjige je 250 maraka – izjavio je Petrović dodavši kako je lopov tačno znao koje knjige treba krasti.
Tokom uviđaja utvrđeno je da je lopov tokom noći presjekao ceradu, a zatim se uvukao do štanda sa knjigama i pokupio isključivo one najvrjednije.

– Očigledno je da je imao dovoljno vremena kada je ušao, jer je pokupio one najvrijednije knjige – dodao je Petrović.
Izvor blizak policiji otkriva da je u posljednje vrijeme povećana krađa knjiga na području Banjaluke, te da su osumnjičeni mahom narkomani koji na ovaj način dolaze do lake zarade.

Pljačku snimile kamere
Kamere koje su postavljene na Trgu Krajine snimile su pljačkaša štanda.

Prema našim saznanjima lopova je snimila kamera koja se nalazi na stubu udaljenom desetak metara od mjesta pljačke što bi trebalo olakšati posao policiji koja utvrđuje identitet osumnjičenog.

Ukradene knjige sa pulta na Trgu Krajine

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI