Lepi Brka ovogodišnje zaštitno lice Movember akcije

Nenad Gladić, poznatiji kao Lepi Brka i Gastronomad, ovogodišnje je zaštitno lice Movember akcije za podizanje svijesti o zdravlju muškaraca, koja se sedmu godinu održava u Banjaluci tokom novembra.
U sklopu ove akcije, a u saradnji sa Delta Planetom, Lepi Brka će posljednjeg dana u novembru pripremati razna jela u ovom centru, a sav prihod od prodaje tih jela biće proslijeđen u popularni „Brkin fond“ u koji se svake godine prikuplja novac za podršku oboljelima od karcinoma prostate i testisa.

Ove godine novac se u takozvani „Brkin fond“ prikuplja za Dalibora Jokića (1977) iz Trna, koji je otac troje djece i bori se sa ovom bolešću pet godina i Mirela Kovača (1987) iz Gradiške.

Iz neformalnog Udruženja građana “Superbrke” koje u Banjaluci tradicionalno organizuje akciju u sklopu pokreta Movember, ističu da su do sad zadovoljni odzivom na akciju, jer su se priključili mnogi koji su prepoznali značaj podizanja svijesti o muškom zdravlju, odnosno raku testisa i prostate.

– Akciju su prepoznali mnoge medicinske ustanove kao što je Specijalistički centar Avala koja cijeli mjesec nudi besplatne markere na tumor testisa i prostate, zatim klinika S-tetik nudi ultrazvučne preglede do kraja godine, a tu je još i Libra S koja 23. novembra organizuje besplatne preglede. Vaše je samo da zakažete svoje termine na njihove brojeve telefona. Takođe, sa nama u saradnji, restoran Kazamat organizuje 28. novembra donatorsku večeru sa kojom planiramo da dodatno popunimo „Brkin fond“ – kaže Zoran Šišić, član „Superbrka“.

Šišić dodaje da su se i rukometaši Borca priključili akciji i odigrali utakmicu gdje je dio prihoda od ulaznica proslijeđen u ovaj ovaj fond.
Slično su uradili i iz Gradskog pozorišta “Jazavac” koji su dio sredstava od predstave donirali za podršku akciji.
Iz udruženja ističu da je, kao i prethodnih godina, akciju podržala Humanitarna organizacija “Budimo ljudi” koja je obezbjedila logistiku i ustupila račune za one koji nisu u mogućnosti da fizički dođu do brkinog fonda.

Svi oni koji žele da uplate novac za pomoć Daliboru Jokiću i Mirelu Kovaču mogu to učiniti na sljedeće brojeve žiro računa:

za BiH: 3383502257483613, inostranstvo (Evro): BA393383504857447654, SWIFT: UNCRBA 22, inostranstvo (Dolar): BA393383504857448527, SWIFT: UNCRBA 22.

Do kraja mjeseca očekuje se još aktivnosti „Superbrka“, a sve informacije možete pronaći na njihovim društvenima mrežama Movember Banjaluka.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: