Laziću još jedna nagrada

Dokumentarni film Jadranka u režiji Branka Lazića dobio je nagradu za najbolji dokumentarni film na prvom Fortres international film festivalu u Perastu.

U takmičarskoj selekciji učestvovalo je 10 dugometražnih  filmova iz regiona i svjeta: iz Rusije, Češke, Mađarske, Makedonije, Srbije, Grčke, Norveške i Švedske.

Žiri  iz Crne Gore u sastavu:Maja Todorović – scenarista, Mladen Ivanović – reditelj i pobednik BaNeFF doc:short 2015 Branka Stanić – glumica, obrazložio je da nagradu za najbolji dokumentarni film  dodjeljuje filmu “ Jadranka “ reditelja Branka Lazića, koji iako rađen sa skromnim produkcijskim sredstvima, je vrlo emotivna priča o Jadranki Stojaković, najljepšem vokalu i autorki muzike na Balkanu i šire. Kroz kolekciju fragmenata iz njenog života, paralelno stičemo utisak i o jednom vremenu, jednoj zemlji i njenom raspadu, koji su veoma uticali na život same umjetnice.

Osnivač i selektorka ovog Prvog Forteca film festivala je glumica Jelena Mila, švedsko-srpsko-crnogorska glumica s timom saradnika iz Švedske, Norveške i iz regiona.

Banjalučki filmpanker, Branko Lazić

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: