Laziću još jedna nagrada za dokumentarni film

Na  27. Međunarodnom festivalu etnološkog filma u Beogradu dokumentarni film „Čarobnjak iz Mutnja“ autora Branka Lazić dobio je specijalno priznanje za doprinos filmskoj umjetosti.


Žiri u sastavu Jugoslav Pantelić. direktor Jugoslavenske kinoteke, Anita Panić. novinarka , Daniel Rafaelić, filmski kritičar i upravnik Hrvatskog audiovizuelnog centra, obrazložio je da se nagrada dodjeljuje zato što film na vješt i zanimljiv način dočarava svijet srpskog Holivuda.


Film “Čarobnjak iz Mutnja” je priča o Ivi Caru sa planine Rudnik u Srbiji, Srpskom Holivudu na Ibarskoj magistrali, kumu, piramidama, crvenom tepihu, porodici i životu.
Film je poslije premijere na Beldoksu prikazan i nagrađivan na festivalima u Slovačkoj i Crnoj Gori a upravo ovih dana učestvuje u zvaničnoj selekciji Tuzla film festivala. Krajem oktobra film će biti predstavljen na najvećem festivalu dokumentarnog filma u jugoistočnoj Evropi Jihlava u Češkoj, u sklopu Ist silver marketa.
Producent filma je Radio televizija Republike Srpske, izvršni producent Aleksandar Ševa, montažer Vedran Marić, dizajner tona Vladimir Vladetić a režija i kamera Branko Lazić.
Trejleri

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: