Kup Srpske podići na još veći nivo

Upravni odbor Rukometnog saveza Republike Srpske na današnjoj sjednici i definitivno je potvrdio da će m:tel Prva liga za rukometaše početi 14. septembra dok će sedam dana kasnije startovati i dame. Odlučeno je da takmičenje u Kupu Republike Srpske počne polovinom oktobra tekuće godine i da svi klubovi moraju nastupiti u ovom eminentnom takmičenju.

– Želimo da Kup Srpske podignemo na još veći nivo. I ovog puta u završnici nastupiće četiri kluba, ali će ovog puta poraženi iz polufinala igrati za treće mjesto te ćemo obezbijediti nagrade i za trećeplasirane u kup takmičenju – poručio je Marinko Umičević, predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza Republike Srpske.
Na sjednici je bilo govora i o Omladinskoj ligi koja će početi prvog vikenda oktobra. Ono što posebno raduje, a to je, da će u takmičenje biti uključeno 60 ekipa za što je, između ostalog, zaslužan sadašnji Upravni odbor na čelu sa predsjednikom Marinkom Umičevićem. Kada je u pitanju drugoligaško takmičenje još nije izvjesno da li će Laktaši igrati na zapadu ili će umjesto njih biti uvrštena druga ekipa dobojske Sloge. Kod dama trenutno imaju samo dva kluba: Derventa i Srbac i njima će biti ponuđeno da igraju u prvoligaškom rangu takmičenja.


Staša Košarac, predsjednik Komisije za međunarodne odnose i član UO RS RS upoznao je članove rukovodstva Saveza o sastanku sa rukovodstvom RS Srbije. On je napomenuo kako je naša delegacija sjajno primljena u Beogradu i da je tom prilikom dogovoreno odigravanje Svesrpskog kupa koji je planiran za 21. i 22. decembar tekuće godine na Palama. Košarac je naglasio kako će naredni sastanak biti sa vodećim ljudima Rukometnog saveza Crne Gore.
Članovi Upravnog odbora RS Republike Srpske usvojili su listu kontrolora kao i sudija za Premijer ligu BiH koja će u muškoj konkurenciji početi 14. septembra, a u ženskoj 21. sepetmbra.

Lista kontrolora iz Republike Srpske za Premijer ligu BiH: Srđan Jović, Damir Sobo, Mladen Dragičević, Miroslav Rakar, Boris Šatordžija, Dragoja Banović, Vladimir Križanec, Boško Čađo i Jelena Popović.
Lista sudija iz Republike Srpske za Premijer ligu BiH: Dejanović – Marčetić, Miljević-Petrović, Mitrović-Vujić, Berjan-Ilić, Mihajlović-Hercegovac, Bejtović-Burazor, Tovilović-Bijelić, Babić-Bogdanić i Balvan-Praštalo.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: