Kud “Dragočaj” kreativno u dane izolacije

Kud “Dragočaj” iz Banje Luke je osnovan septembra 2018 godine. Trenutno broji 120 članova u dvije sekcije, folklorne i sekcije narodnog orkestra. S obzirom da su skoro počeli sa radom, te da nemaju potrebnu nošnju za izvođenje folklorne koreografije na nastupima, rodila se ideja o osnivanju radionice ručnih radova koja je počela sa radom u februaru 2020 godine. Kao dio radionice ručnih radova, osnivač Kud-a Sanela Barašanin Žigić je zajedno sa saradnicom Dubravkom Bikić, započela sa obukom zmijanjskog veza.

U planu im je da nakon trenutne izolacije nastave sa obukom punog veza, tkanjem, pletenjem, ali i da u ovu radionicu pozovu sve zainteresovane koji su voljni da se bave ručnim radom i svoje vrijeme provedu u dobrom društvu. Na radionicama ručnih radova okupljaju se žene različitih zanimanja i dobi, ali kojima je zajednička želja da za svoju lokalnu zajednicu urade nešto lijepo i korisno.

Za dva mjeseca ove vrijedne žene su izvezle 20 haljina. Za mjesec dana izolacije izvezle su brojne košulje, marame, peškire i druge odjevne komade potrebne za folklornu nošnju. Ove fotografije neka budu poziv za sve koji žele da nauče svojim rukama da urade ovakvo remek djelo i da se druže sa ovim predivnim ženama. Zagarantovano je dobro druženje puno smijeha i šala, ali i sjajna Dudina kafa.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: