KUD “Čajavec” u novim prostorijama

Kulturno-umjetničko društvo (KUD) “Čajavec” dobilo je nove prostorije za rad i to kod Gradskog mosta u naselju Obilićevo, odlučili su odbornici Skupštine grada.

Osim odluke da se ovom značajnom udruženju dodijeli i poslovni prostor pod posebnim uslovima, usvojena je i odluka o odgođenom plaćanju duga ovog KUD-a.

„Jednoglasno su nam usvojeni zahtjevi na Skupštini grada. Slijedi potpisivanje rješenja, a nakon toga, nadamo se povoljnijim uslovima i nastavku realizacije planiranih projekata“, objavljeno je na “Facebook” stranici KUD-a “Čajavec”.

Članovi “Čajevca” ranije su pronašli privremeni prostor u ulici Đure Đakovića, ali on nije dovoljno uslovan i prostran za brojne aktivnosti ovog društva.

„Prenijeli smo opremu, kostime, nošnje, instrumente, dio tehničkih sredstava i scenografije na lokaciju u Kočićevom vijencu, gdje smo bili zakupili prostorije u kojima nam je rad bio otežan zbog preklapanja termina“, kazao je ranije za “Glas Srpske” sekretar KUD-a Draško Adamović.

Istakao je da im je grad ranije ponudio nekoliko mogućnosti, a od svih se najbolje pokazala baraka kod Gradskog mosta.

„Ova lokacija nam je bila najpovoljnija opcija za smještaj i neometan rad svih grupa, a bude li sve što je planirano i realizovano, nakon restauracije barake trebalo bi da imamo dvije odvojene radne sale“, rekao je Adamović.

Dodao je da taj objekat zahtijeva dosta ulaganja, ali da uz pomoć potencijalnih donatora iz građevinskih firmi očekuju konkretnije rezultate.

„Najavljena je izrada plana kojim se baraka ruši u narednom periodu, što nam ponovo najavljuje vrijeme neizvjesnosti. U KUD-u imamo 13 sekcija, uključujući i grupu s djecom i licima sa poteškoćama u razvoju, koji željno iščekuju novi prostor“, naglasio je Adamović.

KUD “Čajavec”, uprkos teškoj situaciji, ima pregršt planova, kao što je izrada novih narodnih nošnji, pripremanje novih koreografija, ali i organizovanje koncerata, ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvolila.

Udruženja

Pored KUD-a “Čajavec”, prostorije za rad dodijeljene su i Udruženju roditelja prijevremeno rođene djece u Srpskoj “Mrvice”, Udruženju građana “Kerber”, fondacijama “Zadužbina” i “Kapetan Dragan”, Klubu borilačkih vještina “Titani”, Udruženju za cerebralnu paralizu “C-posibl”, Invalidskom odbojkaškom klubu “Borac”, kao i Udruženju građana “Orlovi Grmeča”.

Izvor: GlasSrpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI