Do kraja godine pod krovom nova sportska dvorana na Laušu

default

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković obišao je radove na sportskoj dvorani Lauš koja se prvenstveno gradi za potrebe odvijanja redovnog nastavnog procesa u OŠ “Sveti Sava“, ali koja će i omogućiti izvođenje vannastavnih i trenažnih procesa u optimalnim uslovima.
Na području grada veliki je broj škola koje nemaju adekvatne fiskulturne sale, što je svakako problem za odrastanje djeteta, koje ne može da radi fizičko u optimalnim uslovima. Naš cilj je da taj problem bude riješen, a u toku je rješavanje pitanja fiskulturne sale u naselju Lauš – istakao je gradonačelnik Banjaluke.

On je istakao da je projekat izgradnje ove dvorane započela prethodna administracija, koja je u te svrhe izdvojila 100.000 KM, a u ovogodišnjem budžetu planirano je izdvajanje u iznosu od 750.000KM. Drugu polovinu će finansirati Vlada Republike Srpske, tako da ukupna vrijednost ove investicije iznosi 1,5 milona KM.
Ovo je zajednička investicija Grada i Vlade Republike Srpske, kojom ćemo obezbijediti modernu fiskulturnu salu u naselju Lauš, te se očekuje da do kraja godine dvorana bude pokrivena, a da nakon toga započnu radovi na unutrašnjem uređenju, kako bi dvorana bila u funkciji u drugom polugodištu nove školske godine – poručio je gradonačelnik.

Kako je kazao, planirana je izgradnja dvorane sa pripadajućim unutrašnjim tribinama, uz postojeći objekat škole, te otvorenog sportskog igrališta sa pripadajućim vanjskim tribinama.

Biće rekonstruisane postojeće prostorije suterena u kojima se nalaze pomoćna sala, svlačionice, ostava i sanitarni blok, dok je u prizemlju planirana izgradnja novih svlačionica, sanitarnih čvorova, nastavničkog kabineta, spravarnice i neophodnih komunikacija.

Nova dvorana biće izgrađena od najsavremenijih materijala, dostupnih na tržištu, a velika pažnja posvetiće se zadovoljavanju uslova energetske efikasnosti predviđenih za ovakvu vrstu objekta.

– U prethodnom periodu susreli smo se sa još jednim izazovom, a koji se tiče izgradnje krova sportske dvorane, te će najvjerovatnije biti potrebno mijenjati projektnu dokumentaciju i izdvojiti dodatna sredstva u iznosu od 200.000KM, s ciljem da se ovaj projekat uradi na najkvalitetniji mogući način – rekao je Stanivuković.

Kako je naveo, osim projekta na Laušu, u planu je da se u naselju Starčevica u sklopu OŠ „Branko Radičević“ uredi školsko dvorište i izgrade sportski tereni za košarku, odbojku i fudbal, a planirana je izgradnja i teretana na otvorenom.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI