Korona virus dugo živi na površinama, plastika najgora

Profesor biohemije i molekularne biologije Gordan Lauc upozorio je na uznemirujuće otkriće časopisa Nju Ingland Žurnal of Medisin, po mnogima vrlo relevantnog, koji je tvrdi da COVID-19 dugo živi na raznim površinama.
– Najgora je čini se plastika na kojoj je vijabilan i nakon dva dana – detaljiše cijenjeni profesor Lauc, dodavši da neko u trgovini može dirati određene proizvode i da, ukoliko nemate sreće i naletite na takve proizvode i nakon dva dana, virus možete donijeti kući.

– Naučni rad objavljen u časopisu Sajens pokazao je da je u Vuhanu veliku većinu oboljenih (oko 80 posto) zarazila osoba koja nije bila evidentirana kao oboljeli.
Dobra stvar u toj vijesti je da većina zaraženih niti nije znala da su zaraženi, jer nisu imali nikakve simptome – dakle. Možda ste već preboljeli koronavirus, a da to niste ni znali. Loša stvar u toj vijesti je da je puno više zaraženih nego što to procjenjuju postojeći modeli i da se virus puno brže širi – napisao je Lauc.

Upozorio je trgovce da paze šta rade zbog svoje i sigurnosti drugih.

– Ako je neko sumnjiv, šaljite ga odmah kući, jer će inače vaša trgovina postati izvor zaraze. Zamislite samo da je blagajnica slučajno zaražena – stoji u objavi Gordana Lauca koji upućuje na izvorni članak.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI