Korona izještaj za 4. decembar

Zaraza virusom korona u protekla 24 časa u Republici Srpskoj potvređena je kod 383 osobe, a Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske prijavljeno je 28 smrtnih slučajeva.

Preminulo je 19 muškaraca i devet žena starije i srednje životne dobi, od kojih je pet osoba iz Doboja, četri iz Zvornika, tri iz Mrkonjić Grada i Bijeljine, dvije iz Laktaša i po jedna osoba iz Banja Luke, Gacka, Šamca, Ugljevika, Vlasenice, Bratunca, Višegrada, Novog Grada, Kozarske Dubice, Gradiške i Broda.

U Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru RS, Univerzitetskoj bolnici u Foči i u bolnicama “Sveti Vračevi” u Bijeljini i “Sveti Apostol Luka” u Doboju obavljeno je testiranje 924 laboratorijska uzorka.

Najviše novozaraženih – 104 osobe su iz Banjaluke, dok su 52 iz Bijeljine, 49 iz Trebinja, 17 iz Zvornika, 14 iz Doboja, 11 iz Prnjavora, po deset iz Gradiške i Mrkonjić Grada, po devet osoba je iz Laktaša, Prijedora i Teslića, osam iz Ribnika, sedam iz Bratunca, po šest je iz Dervente i Ugljevika, po pet iz Broda, Kozarske Dubice, Modriče i Šamca, četiri osobe iz Kotor Varoša, po tri iz Gacka, Lopara, Rudog, Foče i Šipova, po dvije iz Višegrada, Istočnog Novog Sarajeva, Milića, Stanara i Šekovića i po jedna osoba je iz Bileće, Vlasenice, Istočne Ilidže, Jezera, Kalinovika, Kneževa, Kostajnice, Ljubinja, Novog Goražda, Pelagićeva, Petrovca, Srpca i Čajniča.

Radi se o 186 muškaraca i 197 žena, od kojih je 56 mlađe, 221 srednje i 106 osoba starije životne dobi.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 31.385 slučajeva virusa korona, a preminulo je 1.136 osoba, dok se oporavilo 16.648. Do sada su testirane ukupno 136.324 osobe.

Ukupan broj hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 1.111, u i to Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 403, a u opštim bolnicama 708.

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 13.658 osoba, a nadzor je završen kod 98.326 osoba.

Izvor: Glas Srpske

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI