“Konkursi farsa, kvalitet vazduha enigma”, NDP-ovi odbornicu u Banjaluci

Konkurs za članove upravnih odbora sedam gradskih ustanova i institucija bio je obična farsa, tvrdi Saša Lazić odbornik NDP-a u Skupštini grada Banjaluka. Tvrdi da je od spiska rangiranih kandidata koji je sačinila komisija koje je i sam bio član, izabrano najviše 50 odsto kandidata. Ostalih 50 odsto tvrdi, na pozicije je došlo zbog partokratije, podobonosti i drugih njemu nerazumnih kriterijuma.

Navodeći primjer izbora članova UO za Banski dvor, kaže Lazić, od prva tri najbolje rangirana kandidata po odluci komisije, nije izabran nijedan. Na sutrašnjoj skupštini kaže ponovo će pokrenuti to pitanje ali i podržati stranačku kolegicu Mirnu Savić Banjac u borbi za kontrolu kvaliteta vazduha u Banjaluci o čemu je portal BlMojGrad pisao početkom decembra. 

Odbornica NDP-a to pitanje pokrenula je u Skupštini grada Banjaluka. Kako kaže, neće odustati od zahtjeva za što hitnijim mjerenjem, a samim tim i kontrolom kvaliteta vazduha kojeg svi građani Banjaluke udišu. Nedopustivo je kaže da administracija nije u stanju pola godine da riješi pitanje nabavke i održavanja postojećih, sada neupotrebljivih mjernih stanica.

BiH najzagađenija u Evropi, Banjaluka ne mjeri kvalitet vazduha!

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: