Koncert SOPOT ELECTRO ACOUSTIC u Banskom dvoru

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 6. marta, večeras,  2021. godine u 20.00 časova biće održan koncert SOPOT ELECTRO ACOUSTIC.

Članovi ovog banjalučkog benda su: Petar Topalović (vokal i gitara), Đurica Štula (bas), Dejan Savić (gitara), Saša Predojević (bubanj).

Ulaznice za koncert su rasprodane, a zbog trenutne epidemiološke situacije broj mjesta u publici za ovaj programski sadržaj je ograničen. Obavezno je nošenje zaštitne maske i dezinfekcija ruku na ulazu.

Muzička grupa SOPOT osnovana je 2006. godine u Banjaluci. Zamišljena je kao grupa sa jakim autorskim pečatom koja kroz saradnju sa domaćim i stranim umjetnicima stvara fuziju balkanske umjetnosti sa modernom tehnologijom. Godine 2008. Osnovali su i Udruženje građana „Sopot“ radi bolje organizacije rada grupe kao i zbog mogućnosti koje pruža Udruženje kao pravno lice.

Izdavaštvo:

„Sopot“ iza sebe ima tri uspješna CD izdanja „Dabalkan“ (Menadžer Kompanija, 2007. godina), „Ekvilibrijum“(PGP‐RTS, 2009.godina) i „Sopotnik“ (Koliba, 2013.godina). Prva dva albuma snimljena su u Lionu (Francuska) u studiju izdavačke kuće „Žaring Efekts“ a, posljednji u Banjaluci u studiju „Didžital Bojler“.
Na studijskim albumima bend je sarađivao sa mnogim umjetnicima kako iz regiona tako iz Evrope(Dr. DAS ‐ Asian Dub Foundation, Hornsman Coyote, Aku Fen – High Tone, L’oeufRaide, Uzul Prod, Steph / Kaly Live Dub, Greg Snoyl, Nico Matagrin, Celine L’enfant, R‐Zatz, Orhan Maslo, Bojan Savić, Milan Tica…)

Koncerti:

„Sopot“ je do sada svirao skoro 300 koncerata na mnogim festivalima, u koncertnim dvoranama i klubovima širom regiona i Evrope (Francuska, Norveška, Švedska,Holandija, Njemačka, Austrija, Mađarska, Italija, Slovenija, Hrvatska, BiH, Srbija, Crna Gora i Sjeverna Makedonija).

Muzika za pozorište:

„Sopot“ je komponovao muziku za predstave Narodnog pozorišta Republike Srpske i Gradskog pozorišta Jazavac. Na susretima kazališta/pozorišta BiH u Brčkom bend je dva puta dobio nagradu za najbolju pozorišnu muziku i to za predstave „Balon od kamena“ i „Radnička hronika“.

Muzika za film:

„Zduhač, znači avantura“ – odjavna špica, („Akvarijus Ogilvi“ ‐ Banjaluka i Kreativna produkcija ‐ Beograd, režiser i scenarista Milorad Milinković, 2011.godina)

Muzika za dokumentarni film:

“U službi Muzeja”, autor filma Ernest Zavila, RadioTelevizija Republike Srpske, 2010.godina

“Krst nad jamom”, autor filma Dušan Bastašić, Udruženje građana Jadovno 1941.

Muzika za televizijski program:

“Art mašina”, najavna špica, autor emisije Jelena Kojović Tepić, RadioTelevizija Republike Srpske

Snimanje četvrtog studijskog albuma:

Četvrti album snimamo studiozno pjesmu po pjesmu, kako bi na kraju dobili kvalitetan album. Prvi singl je već snimljen i produciran i to za pjesmu “Jednog dana”. U toku je snimanje video spota za prvi singl.

JU „BANSKI DVOR – KULTURNI CENTAR“

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: