Koncert gitariste Aleksandra Hadži Đorđevića u Banskom dvora

U Koncertnoj dvorani Banskog dvora 20. februara (četvrtak) u 20:00 časova biće držan koncert Aleksandra Hadži Đorđevića (gitara). Koncert je organizovan u saradnji sa Muzičkom školom “Vlado Milošević”.

Aleksandar Hadži Đorđević je sa šesnaest godina nastupio izvodeći Koncert Aranhuez H. Rodriga sa Zagrebačkim simfoničarima i dirigentom Urošom Lajovicem. Studije gitare diplomirao je sa najvišom ocjenom na Akademiji za muziku u Pragu 1987. godine u klasi profesora Štepana Raka. Na Međunarodnom takmičenju gitare “Kutna Hora” 1984. osvojio je prvu nagradu.
Njegovi učenici osvajali su najviše nagrade u zemlji i inostranstvu a neki od njih su danas istaknuti koncertni gitaristi i profesori u Srbiji, Evropi i SAD. Kao član žirija i predavač učestvuje na brojnim festivalima, takmičenjima i seminarima u zemlji i u inostranstvu. Za svoju pedagošku djelatnost u obrazovanju mladih talenata dobio je nagradu Grada Beograda 2004. godine.
Zapažene nastupe ostvario je u duu sa Srđanom Tošićem.Aleksandar Hadži-Đorđević je kao solista nastupao u Srbiji, SAD-u, Češkoj, Hrvatskoj, Bugarskoj, Kipru, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Sloveniji. Doktorski umJetnički projekat pod mentorstvom prof. Vere Ogrizović odbranio je na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu gdje je zaposlen kao docent za nastavu gitare.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar:
PODIJELI