Komunalci rastjerali prodavce cvijeća iz centra grada

Ko je htio u centru grada kupiti cvijeće za praznik 8. Mart mogao je to uraditi prije podne.

Prodavci cvijeća na Trgu Krajine sada mahom sklanjaju ruže, karanfile i bukete sa tezgi koje su izložili povodom Osmog marta, jer im je komunalna policija zabranila dalji rad.

Mali prodavci i dalje ne vjeruju šta ih je snašlo na ovaj dan. Jutros su kažu svi pohrlili na Trg u nadi da će zaraditi nešto, a poslije svega ostalo je samo razočarenje. Komunalci su ih upozorili da što prije pokupe robu jer nemaju dozvolu za rad.

– Ovo nema nigdje na svijetu, svuda u gradovima su trgovi prepuni cvijeća, samo kod nas hoće goli beton. Pustite nas da prodamo bar danas i sutra nešto. Nemam stalnog posla, podstanar sam sa dvoje djece, šta ja da radim sada. Ružno je ovo što nam rade. Ja sam platila mjesto za prodaju mimoza, i rekli su mi da mogu usput prodati još nešto, a onda nam pošalju komunalce – skoro plačnim glasom govori jedna prodavačica.

Samo nas tjeraju, ne daju nam da nešto zaradimo, govore i ostali trgovi cvijeća sa kojima smo razgovarali.

– Prvi put sam ove godine došla na Trg, malo sam nešto uspjela prodati do 11 časova i sada kupim sve. Ne znam ni šta ću sa svim ovim cvijećem- žali se druga žena.

Izvor: Srpskainfo

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije BLmojgrad portala. Ostavite komentar: